03 / 05 / 2024

Manisa Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmete girdi!

Manisa Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali hizmete girdi!

30 milyon TL'ye yaptırılan şehirlerarası otogar dünden itibaren hizmete girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, zorlu bir dönemden sonra hizmete giren otogarın kent trafiğini de rahatlatacağını söyledi.




Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 milyon TL'ye yaptırılan şehirlerarası otogar dünden itibaren hizmete girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, zorlu bir dönemden sonra hizmete giren otogarın kent trafiğini de rahatlatacağını söyledi. Uzun yıllar Manisa Belediyesi'nin yatırım programında yerini koruyan ve 30 Mart yerel seçimler öncesinde tamamlanan otogar, yeni yasaya göre Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Otogarın Büyükşehir Belediyesi'ne teslimi için üç aydır süren ihale süreci de tamamlandı. Böylece tamamlandıktan 7 ay sonra hizmete girdi. 


Minibüsle ulaşım

Otogarın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, daire başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bir önceki dönemde temelini attıkları otogarın toplam 130 dönüm alana kurulduğunu, 27 bin metrekare kapalı alan ve 40 dönüm yeşil alanı bulunduğunu söyledi. Ergün şöyle konuştu:

"Şehirlerarası otobüsler buradan kalkacak ve burada yolcu indirecek. İlçelere giden ve gelen otobüsler de aynı şekilde buradan kalkıp buraya gelecek. Şehir içinde 9 olan minibüs hattını 11'e çıkarttık. Vatandaşlar şehrin tüm yerlerinden buraya rahatlıkla minibüsle gelebilecek. Ayrıca yeni oto terminale gelecek hafif raylı sistemin projelendirilmesi için düğmeye bastık. Eski terminaldeki esnafı buraya aldık. Kalan boş yerleri ihaleye vereceğiz. Eski oto garajı Büyükşehir Belediyesi yapacağız. 6 ay gibi projelendirmesi ve ihalesi sürer. Üç yıl içinde yeni Büyükşehir binasını tamamlayıp buraya taşınacağız. Eski garajı da inşaata kadar otopark olarak bölge halkına kullandıracağız."

Manisa'nın yeni şehirlerarası oto terminalinin havaalanına benzediğini savunan Başkan Ergün, "Modern binanın içinde havaalanlarında olduğu gibi kalkacak firmaların isimleri ve saatleri tabelalarda yazıyor" dedi. 


Yeni Asır




Geri Dön