03 / 05 / 2024

Manisa'da 2 milyon 985 bin TL'ye satılık süt ürünleri tesisi!

Manisa'da 2 milyon 985 bin TL'ye satılık süt ürünleri tesisi!

Adalet Bakanlığı Alaşehir İcra Müdürlüğü, Manisa İli, Alaşehir İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, Akarca Mevkii 4 ada, 106 parselde yer alan 18 bin 789 metrekare alan üzerine kurulu süt ürünleri tesisini satışa sunuyor



Adalet Bakanlığı Alaşehir İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. ADALET BAKANLIĞI ALAşžEHİR İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Satılmasına karar verilen taşınmazın tapu kaydı, cinsi, kıymeti, adedi, evsafı önemli özellikleri: Satışa konu taşınmaz, Manisa ili, Alaşehir ilçesi, Kurtuluş Mah., Akarca mevkiin de kain, tapunun 4 ada, 106 parsel numarasında kayıtlı, 18.786,00 m2 yüzölçümlü, arıtma, idare binası, süt ürünleri tesisi, depo ve bahçesi nitelikli taşınmazdır. Taşınmaz üzerinde süt ürünleri imalathanesi olarak kullanılan yapı, idari bina, depolar ve eklentiler mevcuttur. Elektrik ve suyu vardır.

İmalathane: Zemin ve birinci kattan ibarettir. Zemin katta imalatın yapıldığı bölümler dört bölümden oluşmaktadır. Tek katlı bölümdür, üst kısmı yoktur. Üzeri kutu profil makaslar ve galvanizli saç ile örtülüdür. Duvarlar sıvalı ve badanalıdır, ilk girişte imalathaneden önce laboratuar kısmı mevcuttur. Bu bölümde duvarlar ve yerler fayans kaplıdır ve banko bulunmaktadır. Kapı ve pencereler plastik doğramadan imal edilmiştir. Bu bölümün alanı 16.30 x 48,65 m = 793,00 m2'djr. imalathanenin diğer bolümü iki katlı betonarme olan kısımdır. Bu bölümün zemin katında ofis, özel büro, banyo ve tuvaletler, yemekhane, üst kata çıkış merdivenleri vardır. Üst katta ise iki adet soyunma odası, iki adet depo, yeni yemekhane, lavabo ve tuvaletler ile iki adet ofis odası vardır. 2 kat x 20,00 m x 48,65 m = 1.946 m2'dir. Depolar: Aynı özelliklere sahip iki adet depo bulunmaktadır. Yerler beton kaplamadır. Betonarme temel ve kolonlar üzerine oturtulmuş çelik makas çatı ve galvanizli saç ile üzeri kapatılmıştır. Tuğla duvarları örülmüştür. Kapıları sürme çelik saç kapılardır. Kısmen sıvalıdır. Depoların her birinin alanı yaklaşık 600,00 m2'dir. Ayrıca deponun birinde ilaveten çelik profil ile depolama amaçlı ara kat yaptırılmıştır. Bu alan, deponun yaklaşık üçte birlik bölümüne isabet etmektedir.

İdari Bina: Toplam üç kattan oluşmaktadır. Zemin katta güvenlik odası, diğer kısımlar malzeme deposu, koğuş ve duş lavabo olarak kullanılmaktadır. 1. ve 2. normal katlar yerler fayans, duvarlar ve tavan alçı sıva ve saten boyalı, kapı ve pencereler plastik doğramadır, iki kat idari bina, en üst kat teras olarak tertip edilmiştir. Dış cephe sıvalı ve boyalıdır. Bu binanın üç katta toplam alanı 3 kat x 5,30 m x 16,70 m = 265,53 m2'dir.

Tek Depo: iki kat yüksekliğinde betonarme, duvarlar sıvalı, üzeri kutu profil makas ve galvanizli saç ile kaplıdır. Yerler beton kaplamadır. Kapı demir profil doğramadır. Yaklaşık alanı 40,00 metrkaredir.

Değişik amaçlı kullanılan yapılar: Kazan dairesi, yakıt depolama ve depo amaçlı kullanılan yapılardır, Basit tek katlı yığmadır. Duvarlar sıvalı ve badanalıdır. Üzerleri kutu profil saç ile kaplıdır. Yerler beton kaplamadır. Ayrıca alanın kısmen bahçe düzenlemesi yapılmış ve bitkiler dikilmiştir, çevre duvar ve tel örgü yapılan kısımlar mevcuttur. Fabrika Binasında bulunan Makine ve teçhizatlar

1 adet Ermak marka katı yakıtlı kalorifer kazanı 1 takım Petposan Marka biodizel üretim tesisi,
1 takım jeneratör,
2 takım stalizatör
1 takım Alfa Caval marka seperatör,
1 takım sulu haşlama kazanı ve gamaj lama makinası
2 takım vakumlu ambalajlama makinası 20 adet mayalama teknesi,
5 takım soğuk hava odası,
2 takım Kromel marka yayık makinası
1 takım Hasia marka termoform ambalajlama makinası, 1 takım hijyen hattı,
3 takım ölçü tankı
1 adet injet Domina marka yazıcı
2 adet Kalorifikatör (Filtrasyon)
7 adet süt pişirme tankı,-
1 takım seperatör,
3 takım Kromel marka proses tankı
3 takım Kromel marka kuru haşlama kazanı,
1 takım taşıma bandı,
5 adet teneke kapama makinası,
8 adet Lazer marka soğutma cihazı,
1 takım tereyağ gramajlama makinası,
1 takım şirink makinası
3 adet Kromel marka balans tankı

B) İmar Durumu: Dosyadadır.
C) Muhammen Kıymeti: Alaşehir icra Hukuk Mahkemesinin 2009/121 Esas ve 2009/248 K. sayı ve 19.10.20Ü9 tarihli kararına göre, taşınmazın değeri 2.100.000,00 TL; demirbaş niteliğindeki makine ve teçhizatların değeri ise 885.500,00 TL olarak taktir edilmiş olup; taşınmazın toplam değeri 2.985.500,00 TL'dir.

Satış şžartları: Satış 15.03.2011 günü, Alaşehir Adliyesi yanı, Belediye Parkı içindeki Belediye Satış Bürosunda, saat 13.30 -13.40 saatleri arasında olmak üzere açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alaacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle
alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 25.03.2011 günü Alaşehir Adliyesi yanı Belediye parkı içindeki Belediye Satış Bürosunda, saat 13.30-13.40 saatleri arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada rüçhanlı alacaklının alacağını ve satış masrafları ile paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi ve tahmin edilen kıymetin % 40'ından az olmamak şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

1- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı ihale bedelinden ödenir. Tapu alım harcı, damga resmi ve % 18 KDV alıcıya aittir.

2- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır, Tapu kaydında adresi belli olmayan ilgililer için, yapılacak gazete ilanı tebliğ yerine kaim olacaktır.

3- ihaleye katılıp, daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

4- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Dairede açık olup, masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

5- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/865 Talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İc. if. K 1256)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön