29 / 04 / 2024

Manisa'da gayrimenkul vergi rekortmenleri açıklandı!

Manisa'da gayrimenkul vergi rekortmenleri açıklandı!

Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, 2010 gelir vergisi ve gayrimenkul sermaye iradı beyanları sonrası vergi rekortmenleri açıkladı. Gayrimenkul gelirlerinde Eyüp Altan birinci, Mustafa Altan ikinci, Hüsnü Dindaroğlu üçüncü oldu  



Çakan, gerçek usulde vergi mükelleflerinden 76 milyon 302 bin 59 lira, gayri menkul kira gelirlerinde 12 milyon 531 209 lira, basit usuldeki  mükelleflerden de 10 milyon 338 bin 526 lira vergi aldıklarını belirtti. Çakan, il genelinde meslek guruplarına göre en fazla vergi verenlerin eczacılar, avukatlar, gıda maddesi işletmeleri, inşaat sektörü, noterler, akaryakıt bayileri, temizlik malzemesi ve giyim eşyası satıcıları olduğunu belirtti.


Menkul ve gayrimenkul gelirlerinde Eyüp Altan ilk sırada yer alırken, Mustafa Altan ikinci, Hüsnü Dindaroğlu üçüncü oldu. Süleyman Çetinin dördüncü sırada yer aldığı listede, altıncılığa Abdullah Eryüksel yerleşti.


Gayrimenkul sermaye iradı beyanlarına göre ise ilk sıraları Ahmet Altan, Cemal Ergün, Erdoğan Kıraloğlu aldı. Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan torba yasa öncesinde Manisa Vergi Dairesinin, alacağının 650 milyon lira olduğunu, bugüne kadar bunun 234 milyon 85 bin lirasının yapılandırıldığını, 2 Mayıs 2011 tarihine kadar da bu rakamın iki katına yaklaşacaklarını umduğunu söyledi.

Hürriyet/Mehmed Hakkı ÖZBAYIR


Geri Dön