Genel

Manisa'da icradan 632 bin TL'ye satılık çiftlik!

Turgutlu 1. İcra Müdürlüğü, Masina İli, Turgutlu İlçesi, Merkez 2. mıntıka Arpalık mevkii 103 ada, 2 nolu parselde yer alan bağ ve tarla vasıflı taşınmazı satışa sunuyor. Taşınmazın üzerinde havyan çiftliği olup değe

Turgutlu 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

TURGUTLU 1. İCRA MÖDÜRLÜĞÜ'NDEN

Dosya No :2009-5100

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan: Tapu Kaydı : Manisa il Turgutlu ilçesi merkez 2.mıntıka Arpalık mevkii 103 Ada 2 nolu parsel

Özellikleri   : Manisa I Turgutlu ilçesi merkez 2 mıntıka Arpalık mevkii 03 Ada,2 nolu parseltapu kayıtlarında damlı bağ ve tarla vasfı ile kayıtlı bir taşmmazdır.Kısmalı yolunun 500.m.doğusunda DSİ yedekbeş kanalının 100 m. Güneyinde Bostancı alanı yoluna kuzeyden cepheli bir taşınmazdır. Her nekadar damlı bağ ve tarla olarak tapuda görülsede halen içerisinde bağ olmayıp tarla durumunda olan bu yer kumlu mi toprak yapısında olup DSİ kanalından sulama imkanına sahip bir taşınmazdır.Taşınmaz üzerinde büyükbaş hayran çiftliği vardır.Çiftlik içerisinde,
A) Hayvan ahin yaklaşık 300 m2,150 m2,300 m2 olmak üzere toplam 750 m2 alandır.çelik çatılı üzeri trapez saçla örtülü Yığma tarzda yapılmıştır.
B)Hayvan ahırına bitişik yaklaşık 70 m2 fik alanda 3 odalı tek katlı ahşap çatılı kargir ev vardır.
C) Çelik çatılı 60 m2 miktarında sağımhane vardır.D) 100 m2 alanda 2 katlı betonarma tarzda yapılmış bina mevcut olupzemin katı depo.birinci kat 4 odalı mesken olarak kullanılmaktadır!) 80 m2 kullanım alanlı.yığma duvarlı üzeri çelik çatılı Trapez saç ile örtülü hayvan damı mevcuttur.Taşınmazın elektiriği ve suyu mevcuttur.

imar Durumu: Genel imara tabidir
Değeri     :  632.610,00 TL

Satış Saati : 10.20-10.30

Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.
Satış Şartları;

1- Satış 14.03.2011 günü yukarıda yazılı saatle arasında TURGUTLU 1,İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60 mı ve rüşhanlı alacaklılar versa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şarti ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 24.03.2011 günü yukanda yazılı saatler arasında TURGUTLU 1 .İCRA MÜDÜRLÜĞÜ nde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey akçesi (Y.TLirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir.) veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*} bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Satış bedelini hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedir, iki ihale arasındaki farktan ve reeskont oranında temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatım kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi atmak isteyenlerin 2009- 5100 dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmalan ve satış ilanın teblğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kâim olacağı ilan olunur.

12.01.2011
ilgiler tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com