Manisa'da imar bilgi sistemi hayata geçiyor!
İmar Bilgi Sistemi'nin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte projenin yürütülmesinde görevli personel
İmar Bilgi Sistemi'nin tanıtım toplantısı Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte projenin yürütülmesinde görevli personeller katıldı. Projenin ayrıntılarından bahseden Bilgi İşlem Daire Başkanı Memiş, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü olarak Manisa'da tüm verileri tek çatı altında toplama noktasında yenilikler yaptığını belirterek, "Bu proje doğrııltılsımda Num arattı Bilgi Sistemini hayata geçirmiştik. Daha sonra Takbis adını verdiğimiz Tapu Kadastro Bilgi Sistemi hayata geçti. Bu sistemlere ek olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'üıı talimatları doğrultusunda İmar Bilgi Sistemi'ııi aktif hale getiriyoruz" dedi. Teknolojik gelişmelerin ışığında kurum olarak keııdi alt yapılarını oluşturduklarının altım çizen Memiş, "İmar Bilgi Sistemi ile doğru olan bilgiye eıı kısa zamanda ulaşmayı hedefliyoruz. Bu avantajla yöneticilerin karar verme ve personelin sonuca daha kısa sürede giderek hizmet kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak bu tür uygulamalarımız devam edecek" dedi.
İLK ETAPTA YUNUSEMRE VE ŞEHZADELER'DE KULLANILACAK
İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlıı ise İmar Bilgi Sistemi Projesi'ııiıı birinci etabını tamamladıklarını belirterek, "Bu kapsamda Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerimizin imar planlarının sayısallaştırılması ve akiliaııdırılması çalışmaları tamamlandı. Bu çalışma Coğrafi Bilgi Sistemi'ne uygun hale getirilerek 1989 yılından itibaren yapılan tüm plaıı değişiklikleri sisteme aktarıldı. Ayııı zamanda sit alanları, konuna sınırları, tescilli yapılar, kentsel dönüşüm alanları, jeolojik etütler ile birlikte üst ölçekli planlarda sisteme aktarıldı. Bu projeyle imara ilişkin sorgulamalar arşiv araştırması gerekin eksizin yapılabilecek" diye konuştu.
SİSTEMİ TÜM İLÇELERE YAYACAĞIZ
İmar Bilgi Sistemi'ni Yunusemre ve Şehzadeler İlçelerinin yanı sıra diğer 15 ilçeye yaymayı planladıklarım ifade eden Köroğlıı, "Kısa zamanda güncel verilere erişim sağladığımız bu projeyi önemsiyoruz. Vatandaş ve kurum taleplerine daha lıızlı cevap verebileceğiz. Belediyemiz bünyesinde yapılacak projelerde sonuca daha çabuk ulaşacağız. Amacımız yakııı zamanda bu sistemi 15 ilçemizin tümüne yaymak" dedi. Konuşmaların ardından İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Tiirkan Taş Köroğlıı, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte dijital sistem üzerinden projenin ayrıntıları ile ilgili bilgi verdi.
Manisa'da Gündem
Haber Yeni Gözde Gazetesi'nde şu şekile yer aldı;
MANİSA Büyükşehir Belediyesi, imar bilgi sistemi sayesinde imara ilişkin sorgulamaları arşiv araştırması gerekmeksizin yapabilecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı işbirliğinde hayata geçirilen imar bilgi sisteminin tanıtım toplantısı Encümen Salonu'nda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte projenin yürütülmesinde görevli personeller katıldı. Bilgi İşlem Daire Başkanı Memiş, Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü olarak Manisa'da tüm verileri tek çatı altında toplamak istediklerini belirterek, "Bu proje doğrultusunda Numarataj Bilgi Sistemi ve TAKBİS adını verdiğimiz Tapu Kadastro Bilgi Sistemi'ni hayata geçirmiştik. Bu sistemlere ek imar bilgi sistemini aktif hale getiriyoruz" dedi. Teknolojik gelişmelerin ışığında kurum olarak kendi alt yapılarını oluşturduklarının altını çizen Memiş, "İmar bilgi sistemi ile doğru olan bilgiye en kısa zamanda ulaşmayı hedefliyoruz. Bu avantajla yöneticilerin karar verme ve personelin sonuca daha kısa sürede giderek hizmet kalitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak bu tür uygulamalarımız devam edecek" dedi.
İLK ETAPTA YUNUSEMRE VE ŞEHZADELER'DE KULLANILACAK
İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Türkan Taş Köroğlu ise Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinin imar planlarının sayısallaştırılması ve akıllandırılması çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Bu çalışma coğrafi bilgi sistemine uygun hale getirilerek 1989 yılından itibaren yapılan tüm plan değişiklikleri sisteme aktarıldı. Aynı zamanda SİT alanları, koruma sınırları, tescilli yapılar, kentsel dönüşüm alanları, jeolojik etütler ile birlikte üst ölçekli planlar da sisteme aktarıldı. Bu projeyle imara ilişkin sorgulamalar arşiv araştırması gerekmeksizin yapılabilecek" diye konuştu.
İmar bilgi sistemini Yunusemre ve Şehzadeler İlçelerinin yanı sıra diğer 15 ilçeye yaymayı planladıklarını ifade eden Köroğlu, "Kısa zamanda güncel verilere erişim sağladığımız bu projeyi önemsiyoruz. Vatandaş ve kurum taleplerine daha hızlı cevap verebileceğiz. Belediyemiz bünyesinde yapılacak projelerde sonuca daha çabuk ulaşacağız. Amacımız yakın zamanda bu sistemi 15 ilçemizin tümüne yaymak" dedi.
Yeni Gözde Gazetesi