28 / 04 / 2024

Manisa'ya hafif raylı sistem kazandırılacak!

Manisa'ya hafif raylı sistem kazandırılacak!

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehre hafif raylı sistem kazandırmak için çalışma içinde olduklarını bildirdi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Ergün’ü ziyaret etti.




Geçen günlerde raylı sistem konusunu gündeme getirdiklerini belirten Başkan Ergün, “Konunun ayrıntılarını Sait Türek Başkan ile de görüşmek istedik. MOSB’de çalışanlarımızın şehir merkezine taşınması noktasında hafif raylı sistemin Manisa'ya kazandırılması gerekiyor. Tabii ki bu işin bir ayağını da OSB oluşturuyor. Bununla ilgili güzergâhların belirlenmesi noktasında kendileriyle istişarelerde bulunacağız. İnşallah bu süreci hızlandırarak, büyükşehir olan Manisa'da bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Ergün, MOSB'nin genişletilmesi konusunun da eylül ayı meclis gündeminde görüşüleceğinin altını çizerek, "Bununla ilgili olarak komisyonda görev yapan arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Bu konuda da Sait Türek'le görüşmelerimiz olacak. Ben her iki konunun da şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.


MOSB Başkanı Türek ise belediyenin OSB'nin genişletilmesiyle ilgili beş yıl sonraki planlamayı yapması ve hafif raylı sistem konusundaki duyarlılığından memnun olduklarını söyledi. Bu çalışmaların doğru bir yaklaşım olduğunu dile getiren Türek, "Bir konuyu planlarken artılarını eksilerini değerlendirmek, bizim ülkemizde pek olmuyor. Artık yeni şehircilik anlayışında sanayisini, yerleşim alanlarını, altyapısını, çöpünü ve arıtmasını bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. Şehrimizde işgücünün sanayiye taşınması noktasında da hafif raylı sistemin önemli olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir projeye, kanunların bizlere verdiği imkânlar dahilinde her türlü desteği vermeye hazırız. Dünyada Hindistan'la birlikte en çok dolmuşu kullanan ülkeyiz. Medeni çağın gereklerine doğru bir geçiş yapmalıyız. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.” dedi.


Dünya



Geri Dön