27 / 04 / 2024

Mansur Yavaş: "Ankara'da gün gelecek toplu ulaşım bedava olacak"

Mansur Yavaş:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 5 senelik görev döneminde kente kazandırılan yatırım projelerini anlattı. Yavaş, "Gün gelecek Avrupa’da olduğu gibi Ankara’da da toplu ulaşım ücretsiz hale gelecek. Belediyecilik budur" diye konuştu.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, göreve başladığı 2019 senesinden 2024 senesine kadar Ankara'da gerçekleştirilen ve devam eden projelerini, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı”nda anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Büyük projeler yaptık. Köprüler, yollar, büyük tesisler kazandırdık. Ama en büyük projemiz başkente kazandırdığımız huzur ortamı oldu. En çılgın projemiz; kente getirdiğimiz adalet, kardeşlik ve güven duygusu oldu. Projeler yapmak elbette değerli ama bunu dürüst, şeffaf ve doğru yapmak projelerden çok daha değerli. Bugüne kadar 4 binden fazla ihalemizi canlı olarak yayınladık. Tüm mali tablolarımızı ve Sayıştay raporlarını yayınlıyoruz, korkacak hiçbir şeyimiz yok. Her fırsatta hesap veriyoruz. Yandaşlara değil, hak edene iş veriliyor. 'Çalıyor ama çalışıyor' sözü artık bu kentin bağrından sökülüp atılmıştır." dedi.

300 milyon dolarlık Anka Park için alınan ve 3 sene sonra ödemesine başlanacak, bu durumda faizini hesap edin. 300 milyon dolarlık borcu kapattık. Zorla mitinglere, açılışlara götürülen personel artık sadece ve sadece işini yapıp ekmeğini kazanıp karşılığını da alır hale geldi.

Mansur Yavaş: "Ankara da gün gelecek toplu ulaşım bedava olacak"

Öte yandan, otobüs biletini 30 liradan, 1 dolardan sattılar. Bizim dönemimizde bilet yarım dolar oldu. Yine sosyal destek alan ailelerin 100 bine yakın çocuğu evden okuluna ücretsiz gidiyor, parasını sosyal hizmetler ödemektedir. ASKİ’de suyun metreküp fiyatı ortalama 1.6 dolardı. Yani bugünün parası ile  50 liraya su satmışlar. Seçimlerden önce yüzde 50'ye indirildi. Şu anda suyu 0.7 dolara satıyoruz. Yani 21 liraya temiz suyu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sosyal destek alan ailelere tonu 1 liradan veriyoruz. Yani suya 200 lira yerine 10 lira veriyorlar. Öğrenci evlerine yüzde 20 su indirimi uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yavaş sözlerine şöyle devam etti; "2010-1018 yıllarında Ankara’da bir vatandaşımız su ve toplu taşıma giderine asgari ücretinin yüzde 14.73’ünü ödüyordu. 2019-2023 yıllarında ise su ve toplu taşıma giderleri yüzde 8’e ilerledi. İşte belediyecilik budur, halkı kazıklamak değildir. Bizler, ulaşım, su gibi en hayati hizmetlerini hem kaliteli hem de ucuz vermek zorundayız İnşallah Allah o günleri de göstersin. Gün gelecek Avrupa’da olduğu gibi Ankara’da da toplu ulaşım ücretsiz hale gelecek. Belediyecilik budur." dedi.

Mansur Yavaş, emeklilere verilecek aylık destek ödemelerini duyurdu!

Toplu taşımada yeni sistem devreye alınıyor! Artık başkasının kartını kullanamayacaksınız!

Ankara'da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş'tan sosyal yardım müjdesi!

 


Geri Dön