Mansur Yavaş'ın Sinan Aygün'den 25 milyon TL'lik rüşvet istediği iddiası!
Yerel seçimlerden önce sahte senetle tahsilat yaptığı iddia edilerek hakkında dava açılan CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu kez "rüşvet" istediği iddia edildi.
Yerel seçimlerden önce sahte senetle tahsilat yaptığı iddia edilen ve hakkında dava açılan CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu kez "rüşvet" istediği iddia edildi. CHP eski Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan arazisine 2017 yılında TOGO İkiz Kuleleri'ni dikti. 27 Mart 2017 yılında inşaat ruhsatı veren Aygün, Nisan 2017 yılında da kulelerin temelini attı. Aygün binaları yaptı ancak Mimarlar Odası Ankara Şubesi konuyu yargıya taşıdı.
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; TMMOB Mimarlar Odası tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açıldı, iş adamı Sinan Aygün, davaya Ankara Büyükşehir Belediyesi yanında yer aldı. Dava 29 Kasım'da TMMOB lehine sonuçlandı. Aygün'ün inşaatları da mühürlendi.
Aygün, kararın bir üst mahkemeye taşınması amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başvuruda bulunmasını bekledi. Ancak Aygün'ün iddialarına göre, Mansur Yavaş ve ekibi, davayı kendilerine 25 milyon TL verilirse bir üst mahkemeye taşıyacakları açıkladı. Aygün, aksi takdirde Yavaş'ın kendisini ikiz kuleleri yıkmakla tehdit ettiğini iddia etti. Aygün, Yavaş'ın mahkeme kararını geçen hafta cuma günü saat 17.00'de istinaf başvurusu ile temyiz ettiği ancak kısa süre içerisinde temyiz başvurusunu geri çektiğini iddia edildi.
18 Aralık'ta Ankara Adliyesi'ne giden Aygün, Yavaş ile ilgili suç duyurusu yaptı. Aygün'ün avukatının dilekçesinde, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri Coşkun Torun, Ömer Koçak, Haydar Demir müvekkilimin müzayaka halinden istifade ederek 25 milyon lira vermeye zorlamışlardır" ifadeleri kullanıldı. Yavaş ve 3 Belediye Meclis üyesinin, TCK'nın 250. maddesi uyarı kapsamında "görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar etmek" suretiyle irtikap (rüşvet) suçunu işlemiş olduğu belirtildi.
16 ARALIKTA MÜHÜRLENDİ
İnşaatın 16 Aralık'ta Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı görevlileri tarafından zabıta eşliğinde mühürlediği hatırlatılan dilekçede, şu açıklamalarda bulundu:
"Hâlbuki bu mühürlüme de tamamen hukuksuz olduğu gibi çelişkili bir işlemdir. Şöyle ki tutanakta, müvekkile ait yapının hâlihazır durumuyla müktesep hal olduğu belirtilmiş, fakat mühürleme yapılmıştır. Bu tutumun hukuki mülahazalarla izahı mümkün değildir." Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ise yaptığı açıklamayla ilgili FETÖ'ye bağlayıp, kendini aklamak istedi.
TRAFİĞİ KİLİTLER DİYE MÜHÜRLENDİ
İnşaatın mühürlenmesi nedeninin Mimarlar Odası Ankara Şubesi şu şekilde açıklamıştı: "İnşaatlar Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı arasında kalan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin karşısında şehrin ana arterleri üzerindedir. Böyle bir yoğunluk kenti yaşanamaz hale getirir. Kent bütünü ölçeğinde, gerekli ve yeterli analizler yapılmaksızın gerçekleştirilen böylesi parçacı plan uygulamaları, benzer örneklerde olduğu gibi nüfusişgücü ve yoğunluk dengelerine zarar vererek kentsel ve bölgesel anlamda telafisi güç sonuçlar doğurmaktadır. Dava konusu alana plan notları ile inşaat alanlarının arttırılmış olması teknik alt yapı sorunun yanında zaten bölgede son derece sıkıntılı olan Eskişehir yolu çevresindeki trafik sorununun daha da büyümesine neden olacaktır."