27 / 04 / 2024

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir." dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Teknopark Ankara tarafından gerçekleştirilen programda Başkentli sanayici ve girişimcilerle buluştu.

Mansur Yavaş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.


'BİR TANE RANTLI İMAR GEÇMEMİŞTİR'

Yaptığı açıklamada başkent Ankara’ya hizmet ederken sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğinde olduklarını dile getiren Mansur Yavaş, “Hiçbir kararı kendi başımıza almıyoruz. Kent Konseyimizde 1800’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu var. Bu insanlar başkent Ankara için toplanıyorlar, bizim görmediklerimizi görüp bize öneriyorlar ve belediye meclisimizden de oy birliği ile geçiyor. Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir. Bu konuda AK Partili, İYİ Partili, CHP’li, MHP’li bütün belediye meclis üyeleri oy birliğiyle karar verdi. Bu da bizim bir iftihar vesilemizdir. Sonradan yapılan imar değişiklikleri çarpık bir şehirleşmeyi ortaya çıkarmıştır” diye konuştu.

Mansur Yavaş tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Açıklamasında Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKi ve EGO’nun bütçe gelir-gider gerçekleşmeleri hakkında da bazı detaylara değinen Mansur Yavaş, EYT ve deprem gibi öngörülemeyen durumların ek mali yük olarak bütçede yer aldığını söyledi.

 

Yıllık bazda yatırımcısını güldüren 6 hisse!

3 ilde 1.700 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık araziler!

Kentsel dönüşümde sihirli değnek özel sektör: Bomboş araziymiş gibi tamamen yeni bir şehir planlaması yapılmalı!


'25 YILDA YAPILAN YEŞİL ALAN BEŞ YILDA YAPILDI'  

Açıklamasında 5 senede 5,9 milyar eski dönemin borcu ödediklerine değinerek, Ankara’ya kazandırılan yeşil alanları da anlatan Mansur Yavaş, “Zaman zaman ‘Ne yaptı?’ deniyor. 25 senede yapılan kadar yeşil alanı başkent Ankara'ya kazandırdık. Belediyeciliğin önemli hizmetlerinden bir tanesi de yeşil alanların çoğaltılması. İnsanların buralara çoluğuyla çocuğuyla gitmesi. Hiçbirinde de ticari alan yok” dedi.

"Hiç kimseyi ayırmadık, ayırma niyetimiz de yok. Eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz." diyen Mansur Yavaş, sosyal medyadan, televizyonlardan bir sürü haber yapıldığını ve her haberin ardından müfettişlerin de geldiğini  ama çok şükür bugüne kadar bir tek personelin bile savcılığa gitmediğini sözlerine ekledi.


Geri Dön