Mantolama ısı yalıtımı!
Mantolama ısı yalıtımı doğru bir şekilde uygulandığında tam verim alınmasını sağlar. Ancak bu teknik uygulanırken hava koşullarının da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Aksi takdirde mantolama ısı yalıtımı uygulaması güç hale gelebiliyor...
Mantolama ısı yalıtımı!
Mantolama ısı yalıtımı tekniği doğru bir şekilde uygulandığında tam verim almanızı sağlıyor. Mantolama tekniklerini uygularken hava şartlarının da göz önünde bulundurulması büyük önem taşıyor. Yağmurlu ve karlı günlerde mantolama ısı yalıtımının yapılması güçleşebiliyor. Mantolama ısı yalıtımı yapılırken dikkat edilmesi gereken diğer bir hususta ısı yalıtım levhasının genişliği olmalıdır. Mantolama ısı yalıtım levhasının kalınlığı ortalama 1-10 cm arasında değişiyor. Tekniğin uygulanmaya başlanmasından önce tüm koşullar gözden geçirilerek levhanın kalınlığı ona göre ayarlanmalıdır.
Mantolama ısı yalıtımı yapılırken ısı yalıtımı levhasının uygulanacak zemine düzgün ve sağlam bir şekilde yapıştırılması gerekiyor. Isı yalıtım levhasının üzerinde kendiliğinden olan donatı filesi ve dış cephe kaplama astarı da bulunuyor. İşte bu elemanlar levhanın dış cepheyle bağlantısında önemli oluyor. Bağlantının tam olarak sağlanması için kullanılan malzemelerin kalitesi de önemlidir.
Mantolama ısı yalıtımı yapılırken yapıştırıcıyla levhaların cepheye monte edilmesi çok kullanılan bir yöntemdir. Yapıştırma yöntemiyle yapılacak mantolama ısı yalıtımı işleminde bu levhaların arkasına ve dört tarafına yapıştırıcı sürülür. Yapıştırıcı levhaya sürülürken 2 cm kalınlıkta sürülmelidir. Mantolama ısı yalıtımında dübelleme yöntemi kullanılacaksa yalıtım levhasının dış cepheye dübellenmesi için açılmış olan dübel deliklerine monte edilir. İşte uygulanan bu teknikler sayesinde mantolama ısı yalıtımı işlemi tamamlanmış olur.
İç cephe mantolama nasıl yapılır?
Mantolama malzemeleri nelerdir?
Dış cephe mantolama kararı nasıl alınır?
Dış cephe mantolama çeşitleri!
Çatı izolasyon köpüğü!
Duvarlarda ısı yalıtımı için neler yapılır?
Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com