06 / 05 / 2024

MAPIC Gayrimenkul Fuarı'na katılıma ATO öncülük edecek!

MAPIC Gayrimenkul Fuarı'na katılıma ATO öncülük edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), Fransa'nın Cannes kentinde 16-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek MAPIC Uluslararası Gayrimenkul, şžehircilik ve Arazi  Geliştirme Fuarı ile 5 uluslararası fuara katılım için öncü olacak



Ankara Ticaret Odası (ATO), üye firmalarının bu yıl, Gaziantep, Paris, Moskova, Tahran, Cannes ve Dubai 'de düzenlenecek uluslararası fuarlara katılımına öncülük edeceği açıklandı.

ATO 'nun yazılı açıklamasında üretim ve ihracatın artması için üye  firmaları dış pazara yönlendiren ATO Dış Ticaret Özel İhtisas Komisyonu 'nun bu  yıl Türkiye 'de düzenlenecek bir fuar ile Fransa, Rusya, İran ve Birleşik Arap  Emirlikleri 'nde düzenlenecek beş uluslararası fuara katılım için organizasyon  yaptığı bildirildi. Açıklamaya göre, bu fuarlar ve tarihleri şöyle:

Gaziantep 'te, 2-5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan 6. Uluslararası Komşu Ülkeler Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı. Irak, İran, Lübnan, Suriye,  Brezilya, Tayvan, çin, Romanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün arasındaki  ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen fuarda Ankaralı  firmalar da yer alacak.

Paris 'te 4-7 Eylül tarihleri arasında yapılacak Pret a Porter Uluslararası Hazır Giyim ve Moda Fuarı.

Moskova 'da 13-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan World Food Uluslararası Gıda Fuarı.

Tahran 'da 6-9 Ekim tarihlerinde yapılacak 11. Uluslararası Sanayi Fuarı olacak. Makine, yedek parça ürünleri ile teknik ve mühendislik hizmetlerinin  tanıtılacağı fuara, aralarında çin, Malezya, İngiltere, İspanya, Hollanda ve  İtalya 'nın da bulunduğu 25 ülke katılacak.

Fransa 'nın Cannes kentinde 16-18 Kasım tarihlerinde yapılacak MAPIC Uluslararası Gayrimenkul, şžehircilik ve Arazi Geliştirme Fuarı. Fuara, 66 ülkeden  6 bini aşkın firma katılacak.

Dubai 'de 21-24 Kasım tarihlerinde The Big 5 Show Uluslararası İnşaat Teknolojileri ve Makineleri Fuarı. Bu yıl 13. kez düzenlenecek fuarda 50 'den  fazla ülke yer alacak. Açıklamada, inşaat, su teknolojileri ve çevre, cam ve  metal, havalandırma ve soğutma ile temizlik ve bakım sektörlerinin yer alacağı  fuarın pazar potansiyeli nedeniyle Ankaralı firmalar için ayrı bir önem taşıdığı  kaydedildi.

MİLLİ KATILIMLI FUARLAR

ATO Başkanı Salih Bezci de, Dış Ticaret Müsteşarlığının yurt dışında gerçekleştirilen fuar katılımlarının desteklenmesine ilişkin tebliğ yayınladığını  hatırlatarak, bu yıl yapılacak beş yurt dışı uluslararası fuarın milli katılım  niteliği taşıdığını, bu nedenle stant kiralarının bir bölümünün, başvurulması  durumunda Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından karşılanacağını belirtti. Dubai  öncelikli ülke olarak seçildiği için buradaki fuarda stant kiralarının yüzde  70 'inin devlet tarafından ödeneceğini kaydeden Bezci, diğer ülkelerde ise kira  bedelinin yüzde 50 'sinin karşılanacağını ifade etti.

Ankaralı firmaların ihraç ürünlerini yurt dışında en iyi şekilde tanıtma ve pazarlamalarına katkı sağlamak amacıyla üye firmalara stant ve tercüman  desteği de verileceğini bildiren Bezci, 'ATO ile birlikte fuarlara katılacak  firmalara kurumsal stant hazırlanmasına öncülük ettiklerini, stant bedelinin yarısını doğrudan yüklenici firmaya ödediklerini' belirtti. Yurt dışı pazarlara açılmak isteyen ancak yabancı dil sorunu yüzünden  çekingenlik gösteren firmalara da destek vermeyi istediklerini belirten Bezci,
 şunları kaydetti:

'Hızla bir dışa açılma sürecine giriyoruz. Büyümenin en sağlıklı yollarından biri pazarı genişletmek. Biz de üyelerimize öncülük yapmak istiyoruz.  Yabancı dil bilmediği için yurt dışı fuarlara katılmaktan kaçınan firmalarımıza  tercüman tahsis ederek, dil sorunlarını ortadan kaldıracağız.'

ATO olarak, Ankaralı firmalarla birlikte bir yandan dış fuarlarda yer  alırken diğer yandan  Ankara  'da dünya çapında fuar açma hedefinde olduklarını  kaydeden Bezci, fuarlara katılmak isteyen firmaların 201 81 82 numaralı  telefondan ATO Dış Ticaret Müdürlüğü birimiyle irtibata geçebileceğini  bildirdi.

AA


Geri Dön