29 / 04 / 2024

Mar Yapı Güneşli'de 170 milyon TL'ye 3 kule daha kuruyor!

Mar Yapı Güneşli'de 170 milyon TL'ye 3 kule daha kuruyor!

2006 yılında sektöre giriş yaptıktan sonra Bağcılar Güneşlinin geleceğini inanan ve bölgede Güneşli Konutları projesini hayata geçiren Mar Yapı, yeni projesi G Plus ile bir kere daha Güneşli dedi



- Güneşli'nin geleceğine inanan isimlerden biri olan Mar Yapı, bölgede G Plus ismiyle ikinci projesini de hayata geçirecek. Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, şu ana kadar bölgeye 215 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını, ancak yatırımın bununla sınırlı kalmayacağını söyledi.

Konut sektörüne girdiği 2006'dan beri Bağcılar Güneşli bölgesinin geleceğine inanarak bu bölgeye Güneşli Konutları isimli projeyle yatırım yapan Mar Yapı'nın  yeni projesi G Plus ile bir kere daha 'Güneşli' dedi. 32 bin metrekare arsa üzerinde 172 bin metrekare inşaat alanı ve 1.000den fazla bağımsız bölüm olarak tasarlanan projenin yatırım maliyetinin 170 milyon TL'yi bulması bekleniyor.
Bugüne kadar bölgeye 215 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını  belirten Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, ancak bölgeye yaptıkları yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını ifade etti. Öte yandan, ilk projeleri Güneşli Konutları'nı beş ay önce erken teslim ettiklerini hatırlatan Özkök, karma bir proje olarak geliştirilen G Plusın bölgenin standardını yükselteceğini vurguladı. Özkök, projeyi tamamen kendi öz sermayeleriyle finanse edeceklerini kaydetti.

İçinden sokak geçecek
Projenin mimari konseptini geliştiren Suyabatmaz-Demirel Mimarlıktan Arif Suyabatmaz, gelecekte ayrı bir yerel yönetim olması beklenen Güneşli'de geliştirecekleri G Plus'ın iddiasını, çevrede bu tür bir konut projesinin olmadığı sözleriyle ortaya koydu. Suyabatmaz, şöyle konuştu: G Plus bölgeye değer katan ilk proje. Projenin kuleleri arasından kamusal alan olarak sokak geçiyor. Site sakinleri yüksek güvenlik imknlarına sahip olurken diğer taraftan hayattan kopmamış olacaklar. Burası bir tür kentsel dönüşüm projesi. Proje çevresini dönüştürürken imknlarını da çevresiyle paylaşacak.

Talep beklentisi yöneticilerden
Avrupa PY Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray ise projenin büüyk bir kazanç potansiyeli taşıdığına dikkat çekti. Projenin ofis, konut ve ticari alanlardan oluştuğunu belirten Giray, Atatürk Havalimanı'na ve ana arterlere yakınlığı, metro hattı, kurumsal kiralama ve concierge hizmetleri, enerji kimlik belgesi gibi özelliklerle G Plus'ın diğer projelerden farklılaştığını vurguladı. Giray, "Özellikle yatırımcılardan, bölge işyerlerinde çalışan orta - üst düzey yöneticilerden ve yine bölgedeki işyeri sahiplerinden, ayrıca Atatürk Havalimanı çalışanlarından talep geleceğini tahmin ediyoruz. dedi.

İLK TESLİM ARALIK 2012
G Plus projesi toplam üç kuleden ulaşıyor. Üç etaptan oluşması planlanan projenin 260 konuttan oluşan ilk etabı, gayrimenkul sahiplerine 2012 Aralıkta teslim edilecek. İkinci etabın Mayıs 2013te, üçüncü etap ise 2015 yılında teslim edilmesi planlanıyor. 32 bin metrekare arsa üzerinde 172 bin metrekarelik inşaat alanı olarak projelendirilen G Plus'un satılabilir alanı ise 105 bin metrekare olacak.

En pahalı konut 484.4 BİN TL
Tip Fiyat aralığı
Stüdyo 115.171-137.014 TL
1+1 125.000-195.000 TL
2+1 200.605-368.234 TL
3+1 492.282- 518.100 TL
Dubleks 474.471  484.841 TL

METRO HATTIYLA DAHA DA GÜÇLENECEK
Münir Özkök, Güneşli'nin özel konumuna dikkat çekti. Basın Ekspres Yolu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından prestij hizmet alanı ilan edilmesinin ardından bölgeye ilginin arttığını söyleyen Özkök, lokasyonda oteller AVMler ve büyük iş merkezlerinin peş peşe yerini almaya başladığını ifade etti.  Güneşliden geçmesi planlanan metro hattıyla konumunun daha da güçleneceğini belirten Özkök, şöyle devam etti:  Bizler Güneşliye inanıyoruz. Geleceğin Büyükdere Caddesi  Maslak aksı olarak gördüğümüz Basın Ekspres Yolu'nda hayata geçirdiğimiz projelerle Güneşliyi İstanbul gayrimenkul platformunda hak ettiği konuma ve standarda taşıyacağımıza inanıyoruz.


Geri Dön