28 / 04 / 2024

Marco Polo, doğanın içinde bir otele dönüştürülüyor

Marco Polo, doğanın içinde bir otele dönüştürülüyor

Okan Holding, Antalya'da sahip olduğu Marco Polo otelini insanların çıplak ayakla dolaşabileceği doğanın içinde bir otele dönüştürüyor



Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, turizm tesislerinin betonlaştığını belirterek "Tatilde doğanın içinde çıplak ayakla dolaşılır. Tesisimizi bu özelliklere göre yeniliyoruz" dedi.

Okan Holding, Antalya'da sahip olduğu Marco Polo otelini insanların çıplak ayakla dolaşabileceği doğanın içinde bir otele dönüştürüyor. Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Antalya'daki tesislerin çok betonlaştığını ve insanların tatilden hiçbirşey anlamadıklarını ifade ederek, "Tatil betonda yapılmaz. Tatilde çıplak ayakla dolaşman, doğayla içiçe olman lazım. Biz yenileyeceğimiz tesisimizde insanlara doğanın içinde çıplak ayakla, yeşile, kuma basabilecekleri, enerjilerini atabilecekleri bir ortam yaratacağız. Beton binalar olmayacak" diye konuştu. Oteli 20 yıldan fazla süredir işlettiklerini ve yenileme yatırımına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Okan "Yatırım 18 milyon dolara malolacak. Bu yatırımı geçen sene yapmayı öngörüyorduk. Ancak krizden dolayı ertelemiştik" diye konuştu. Okan, yatırımcıların turizm sektöründen kazanmasının artık mümkün olmadığını da dile getirerek, Türkiye'de başka turizm yatırımı düşünmediklerini söyledi. Okan, 'Tesislerimiz çok modern ancak çok düşük fiyatlara satıyoruz" diye konuştu.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM' İLGİSİ
Grup olarak yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine ağırlık vereceklerini kaydeden Okan, Kazakistan dışında Suudi Arabistan, Cezayir ve Libya pazarlarına yöneldiklerini söyledi. Okan, bu pazarlarda 2010 yılında 1 milyar dolarlık taaühhüt işi almayı hedeflediklerini de kaydetti. Okan, Türkiye'de gayrimenkul sektörü ile ilgilenmediklerini söyleyerek "Ancak kentsel dönüşüm projeleri ilgimizi çekiyor. Uygun şartlar olursa kentsel dönüşüm projeleriyle ilgilenebiliriz" dedi.

Trabzon'da HES projesi aldı
TRABZON'DA 16 megawattlık hidroelektrik sanral (HES) projesi yapacaklarını söyleyen Okan, proje için 40 milyon dolar yatırım yapacaklarını kaydetti. Okan, yatırımı ilk bölümünün temmuzda, ikinci bölümünün ise yıl sonunda tamamlanacağını kaydetti.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön