04 / 07 / 2024

Mardan Otel ihalesinin feshi reddedildi!

Mardan Otel ihalesinin feshi reddedildi!

Mardan Otel'in Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ilgili alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat tarafından açılan ihalenin feshi davası, usulden reddedildi.



Mardan Otel'in Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ilgili alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat tarafından açılan ihalenin feshi davası, usulden reddedildi. Ancak otelin sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin de ihalenin feshi için bir başka mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Bu dava karara bağlandıktan sonra Mardan Otel'in satışı netlik kazanacak. Güçlü İnşaat'ın avukatı Ali Kuş, ihalenin usulüne uygun yapılmadığı iddiasıyla feshini talep ettiklerini söyledi.


Zaman



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Mardan Otel'in Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ilgili alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat tarafından açılan ihalenin feshi davası, usulden reddedildi. Ancak otelin sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin de ihalenin feshi için bir başka mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Bu dava karara bağlandıktan sonra Mardan Otel'in satışı netlik kazanacacak. Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara inşa edilen Mardan Palace Otel, borçlarından dolayı Halk Bankası tarafından icra yoluyla satışa çıkarıldı. Antalya 2'nci İcra Müdürüğü'nce satışa çıkarılan otelin ihalesi, son anda bankanın satış talebinden vazgeçmesi üzerine iptal edildi. Bunun üzerine sıradaki alacaklılardan Garanti Bankası satış talebinde bulundu. 


Taraf



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Mardan Otel'in Halk Bankası'na 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ilgili alacaklı firmalardan Güçlü inşaat tarafından açılan ihalenin feshi davası, usulden reddedildi. Otelin sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin de ihalenin feshi için bir başka mahkemeye başvurduğu ortaya çıktı. Dava karara bağlandıktan sonra otelin satışı netlik kazanacak. Güçlü İnşaat'ın avukatı Ali Kuş, ihalenin usulüne uygun yapılmadığını söyledi.



Cumhuriyet



Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Antalya'nın Kundu sahilinde Azeri asıllı us işadamı Telman İsmailov'nin sahibi olduğu Mardan Otel'in Halk Bankasına 360 milyon 50 bin lira bedelle satışıyla ilgili ihalenin feshi davası ertelendi. İhalenin feshini talep eden otelin sahibi Telman İsmailov'un şirketi AST'nin avukatları, 123 bin metrekareye göre yapılması gereken kıymet takdirinin 118 bin metrekareye göre yapıldığını ileri sürdü. Firma ayrıca satış bedeli üzerinden hesaplanan yüzde 18'lik KDV'yi de fesih için gerekçe gösterdi. 



Meydan


Geri Dön