Sektörel

Mardav, teknik yalıtıma ağırlık vererek 125 milyon TL hedefliyor!

İnşaat sektörüne yönelik çözümler sunan Mardav, 2015 'te 1 yüzde 15 büyüme ile 125 milyon TL ciro hedefliyor.

Bu yıl içinde hem taş yünü hem de su yalıtımı ürün yelpazelerine kapasite artışları ve yeni ürünler ekleyeceklerini belirten Mardav Genel Müdürü Levent Pelesen, "Teknik yalıtıma ağırlık vererek, yalıtım dışındaki alanlarda da ürünlerimizin uygulamaları için pazar arayacağız. Örneğin Ravagri markalı slablar üe topraksız tarımı destekleyeceğiz" dedi. 2014'te 125 milyon TL ciro hedeflediklerini hatırlatan Pelesen, "Yılın ilk çeyreğini olumlu geçirdik. Ancak 2014'te yerel seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar işerimiz yavaşladı. Seçimlerden sonra faaliyetlerimizde artış görülse de yılı hedefimizin yüzde 15 gerisinde tamamladık" diye konuştu. 




Levent Pelesen, 2007 yılında Beşler Tekstil tarafından, 20 bin ton kapasite ile kurulan ve 2013 yılında kapasitesini 70 bin tona çıkartan İzoberrock markalı taşyünü ürünlerinin yurtiçi satış ve dağıtımını yaptıkları bilgisini verdi. 2007 yılından beri devam eden çalışmaların sonucunda 2013'ün Ekim ayında atılan imzalar ile Ravaber Yapı Ürünleiri'ni oluşturduklarını kaydeden Pelesen, İzoberrock taşyünü ürünlerinin artık Ravaber Yapı Ürünleri tesislerinde üretildiğini anlattı. Aynı zamanda iştiraklerinden 7 bin 100 metrekare kapalı alana sahip ve yıllık kapasitesi 12 milyon metrekare Stoper'in bu yıl itibarıyla Ravago bünyesine dahil olduğunu söyleyen Pelesen, Stoper'in, bundan böyle Ravago bünyesinde hizmet vereceğini, yurtiçi satış ve dağıtımının ise Mardav tarafından yürütülmeye devam edeceğini duyurdu. 




Bir başka yalıtım ürünü olarak 2013 yılında piyasaya sürdükleri yüksek yansıtıcı özelliğe sahip, beyaz folyo kaplı bitümlü su yalıtım membranı CoolSTOPER'in yüzeyindeki yansıtıcı folyo sayesinde 5 ila 15 santigrat derece sıcaklık artışına neden olduğunu söyleyen Pelesen, böylece bina soğutmasında kullanılan enerjiden tasarruf sağlandığını kaydetti. Ravaber şirketinde topraksız tarım ürünü Ravagri levhalarının Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Pelesen, bu yıl içinde çalışmaları tamamlayıp ürünü ticarileştireceklerini ifade etti. 



"Salon 2 ve 3'te yer alacağız" 

Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'u sektör paydaşları ile bir araya gelerek, ürün gamlarmdaki yenilikleri sunmak için önemsediklerini aktaran Levent Pelesen, şunları kaydetti: "Dolayısıyla bu yıl da ziyaretçilerimize hem yeni ürünlerimizi tanıtacak hem de Ravaber, Stoper, Dow, Mardav Mantolama Sistemleri başta olmak üzere tüm ürün gamımız ile Mardav olarak Salon 3 Stand 231'de, aynı zamanda Tencate standımızla Salon 2 Stand 553'te ve Multiplan standımızla Salon 2 Stand 353'te yer alacağız." Sektörde denetim eksikliğinin ve merdi venaltı üretimin temel sorunları oluşturduğuna değinen Levent Pelesen, son yıllarda çıkan yasal düzenlemelerle standartlar oluşturulmaya çalışıldığını bildirdi. Denetleme ve düzenlemelere uyulmadığında cezai yaptırımların işleme geçirilmesinin önem taşıdığını ifade eden Pelesen, "Kalitesiz üretime karşı 'Piyasa Gözetim Denetim'in sağlıklı bir şekilde işlemesi gerekiyor. CE Belgesi ve ETAG 004'ün zorunlu olması çok önemli. Son yıllarda ısı yalıtımının gündeme gelmesi ve kentsel dönüşüm ile ilgili gelişmeler, kamuoyunda bilincin artmasına katkı sağlasa da yapılan bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor" diye konuştu. Pelesen, denetim altyapısının sağlanabilmesi durumunda, ısı yalıtım sektörünün daha hızlı büyüyeceğini öngördüklerini dile getirdi. 

"Bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekiyor" Tüketicilerin de yalıtım konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığım öne süren Levent Pelesen; ısı, su, ses yalıtımı, malzeme seçimi ve malzemenin doğru detayda kullanımı konularında eksik ve yanlış bilgiye sahip olduklarını vurguladı. Tüketicilerin yangından korunma önlemleri ve tesisat yalıtımları konusunda da bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydeden Pelesen, şunları kaydetti: "İZODER, bu dönem öncelikle beş alanda yalıtım standart ve yönetmeliklerin tamamlanmasına ve uygulama şartnamelerinin eksikliklerinin tamamlanıp kamuoyuna duyurulmasına yoğunlaşacak. Firmamız da bu alandaki komisyon çalışmalarında etkin rol alacak." 




Dünya