27 / 04 / 2024

Mardin Dicle EDAŞ’ın hizmet binası imara aykırı olması nedeniyle mühürlendi!

Mardin Dicle EDAŞ’ın hizmet binası imara aykırı olması nedeniyle mühürlendi!

Mardin Dicle EDAŞ önceki gün elektrik borcu gerekçesi ile Mardin Belediyesi hizmet binasının elektriğini kesmesinden sonra Mardin Belediyesi de Dicle EDAŞ’ın hizmet binasını, işletim ruhsatı ile imara aykırı olması nedeniyle mühürledi...




Mardin Dicle EDAŞ önceki gün elektrik borcu gerekçesi ile Mardin Belediyesi hizmet binasının elektriğini kesmesinden sonra Mardin Belediyesi de Dicle EDAŞ’ın hizmet binasını, işletim ruhsatı ile imara aykırı olması nedeniyle mühürledi. 


Akşam saatlerinde Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri ile birlikte, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan Dicle EDAŞ hizmet binasının kapılarına mühür vurdu. Bu arada mesai saatlerinin devam etmesi nedeniyle hizmet binasında görev yapan bazı çalışanlar ile hizmet alan vatandaşların içeride kaldığı görüldü. Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu yaptığı açıklamada, EDAŞ binasının imar aykırılığı olduğunu belirterek, "EDAŞ binasının ruhsatı olmadığını ve imara aykırılığı var. Vatandaşın can ve mal güvenliği noktasında sıkıntılar vardı. Bu konuda yasal olarak arkadaşlarımız aykırılık durumunu giderinceye mühürlendi.Bu işlemi gerçekleştirmek için buradayız. İnşallah arkadaşlarımız imara aykırılık durumunu giderir ve bize başvururular, bizde gereğini yerine getiririz. Eğer imar durumu aykırılıkları giderilmez ise belediye meclisinden çıkacak karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Meclisten yıkım kararı çıkarsa onu da uygulayacağız." dedi


Kapıların mühürlenmesinin ardından iş makineleri DEDAŞ binasının önündeki yolu kazmaya başladı. Güvenlik kuvvetlerinin bina önünde toplanan belediye görevlileri ile DEDAŞ çalışanları arasında herhangi bir olay yaşanmaması için önlem aldığı gözlendi.


Dicle EDAŞ İl Müdürü Tekin Türk ise belediyenin kuruma ait olan binanın ruhsatı için belediyeye müracaatlarının olduğunu belirterek, "Bizi ihtar etmeniz gerekiyordu. Şu anda kanuna aykırı işlem yapılıyor." dedi. Türk, Vali Ahmet Cengiz ile telefon görüşmesi yaptığını ve meydana gelecek arızlardan sorumlu olmayacaklarını bildirdi.


Kırıkhan Olay


Geri Dön