Kent Haberleri

Mardin Kalesi'nin açılması için imza kampanyası başlatıldı!

Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi ile STK'ların ortaklaşa başlattıkları "Mardin Kalesini istiyoruz" imza kampanyasına yurt içinde ve dışında büyük destek veriliyor.

Artuklu Belediyesi Eş başkanı Emin Irmak ve Büyükşehir çeşitli bölüm daire başkanı, genel müdür ve müdürleri çarşıya çıkarak kampanyaya desteklerinden dolayı halka hem teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığına sunulmak üzere açılan imza kampanyasında vatandaşlar şu görüşlere yer verdi: "Mardin Kalesi 1100 ile 1200 metre arasında değişen kalker yükseltinin üzerine kurulmuş bir kaledir. Herkes ona "Kartal Yuvası" diyor. Günümüzde doğal yapısı ve kalıntılarıyla şehrin zirvesinde görkemini koruyan Mardin Kalesi, Mardin'in bir şehir olarak ortaya çıkmasında en önemli unsur olmuştur. Geleneksel kent dokusunun özgün taşıyıcısı olan Mardin 2014 yılı itibariyle yerli ve yabancı 1 milyon üstünde, 2015'in ilk üç ayında 100 binlerce kişi tarafından ziyaret edilmiş, Şehri ziyaret eden yerli yabancı turistlerin en çok merak ettiği yapı Mardin Kalesi'dir. Kalenin turizme açılması kente gelen turist sayısında yüksek oranda artış sağlayacağı gibi, kentin ekonomik ve sosyal döngüsüne de büyük ivme kazandıracaktır. Bu ivmenin sadece kent sınırları içinde değil, aynı zamanda diğer çevre illere de olumlu etkisi olacaktır. Mardin halkı olarak temennimiz ve bu yönde yürüttüğümüz çalışmalar Mardin Kalesi'nin bir an önce turizme açılması temennimizdir. Kentin UNESCO dünya mirası listesinde yer alabilmesi için kalenin turizme açılması elzemdir. Konuyla ilgili siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları duyarlılık gösterip "Mardin Kalesi'nin turizme açılmasını talep ediyoruz. Bu yönde gereğinin yapılmasını istiyoruz." 


MARDİN KALESİ 1980 YILINDAN BERİ KAPALI 

Mardin Kalesi 1980 yılından beri Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edilerek NATO'ya bağlı Hava Radar Kıta Komutanlığı tarafından kullanılmaktadır. Güvenlik gerekçesi ile de kentin gerçek sahibi olan halka kapatılmıştı. 


Adana İlk Haber