27 / 04 / 2024

Mardin'deki elektrik kesintileri için çözüm arandı!

Mardin'deki elektrik kesintileri için çözüm arandı!

Kızıltepe'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftçi ve muhtarlar, elektrik kesintileri ile yüksek fatura sorununa çözüm bulunmasını istedi.Mardin'deki elektrik kesintileri için çözüm arandı.



Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, elektrikte yaşanan sorunların çözümü için bir araya geldiklerini belirterek, sorunun çözümü için çiftçi ve vatandaşlarla görüştüklerini söyledi.


Taleplerinin kesintilerin sona ermesi ve elektrikte dalgalanmaların yaşanmaması olduğunu belirten Öter, "Sözleşmeler kaç yıllık olacak. Bunların belirtilmesi gerekiyor. Ankara'da yapılan girişimlerin sonuç vermesi halinde bizde platform olarak girişimlerde bulunacağız" dedi.


Ziraat Odası Başkanı Bedirhan Dinler de bu sorunun bölgede bir an önce çözülmesi gerektiğini bunun için her türlü haklarını sonun kadar kullanacaklarını söyledi.


Toplantıda, tarımsal alanda 100 dönüm başına, pamuk için 7 bin, mısır için 5 bin ve buğday için 2 bin lira ücret ödemeyi isteyen çiftçiler, teklifi ilgililere iletilecek.


Öte yandan Mardin'de yaşanan elektrik kesintileri ve voltajda yaşanan dalgalanmaları protesto etmek için Artuklu ilçesi Tilkitepe köyü mevkisinde toplanan bir grup, Mardin-Şırnak karayolunu traktörlerle trafiğe kapattı.


Çift yönlü kapatılan duble yol, jandarma ekiplerinin vatandaşlarla görüşmesi üzerine tekrar trafiğe açıldı.


AA


Geri Dön