Eğitim

Mardin'deki Kuran kursu binası meslek lisesi oldu!

Mardin Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, 13 yıldan bu yana atıl durumda bulunan Kuran kursu binasını bir protokol ile devraldıklarını söyledi

Dal, 1988 yılında yaptırılan ve 7 yılda yaklaşık 450 hafız yetiştiren Yatılı Bölge Kuran Kursu binasını devralarak Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine dönüştürdüklerini bildirdi. Kuran kursu olarak kullanılan yapının iki binadan oluştuğunu ifade eden Dal, bir binanın eğitim, diğer binanın da uygulama hizmeti amacıyla kullanılacağını kaydetti. Dal şöyle konuştu:

"13 yıldan bu yana atıl durumda bulunan Kuran kursu binasını bir protokol ile devraldık. Binayı eğitim açmalı değerlendirmek istedik. Kurumlar arası yapılan protokol ile bina milli eğitime devredildi. İki ayrı binadan oluşan Kuran kursu binasını temizleyerek bazı bölümlerinde düzenlemeler yaptık. Bir kısmını eğitim, bir kısmını da uygulama amaçlı kullanacağız. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesine kayıtlarımız başladı."

Mardin Müftü Yardımcısı Masum Taşçı da 1988 yılında yapımı tamamlanan ve 1989 yılında Yatılı Bölge Kuran Kursu binası olarak hizmete giren,binada 7 yıl süreyle Kuran kursu hizmeti verildiğini söyledi. 120 yatak kapasiteli Yatılı Bölge Kuran Kursu binasının, 1996 yılında öğrenci yetersizliği yüzünden kapandığını ifade eden Taşçı, kurs binasının yine eğitim amaçlı kullanılmasının sevindirici olduğunu belirtti.
AA