28 / 04 / 2024

Maria Botero gecekondu çözümü için TOKİ'den destek istedi!

Maria Botero gecekondu çözümü için TOKİ'den destek istedi!

Kolombiya Altyapı ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Maria Constanza Garcia Botero, ülkesindeki gecekondu sorununun çözümü için TOKİ 'den destek istedi



Venezuela 'nın petrol karşılığında konut istediği  TOKİ  'ye bu kez bir başka Güney Amerika ülkesi Kolombiya 'dan işbirliği teklifi geldi.  Ankara  'daki gecekondu dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Kolombiya Altyapı ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Botero, gecekondu alanlarını Türkiye 'de olduğu gibi modern kentlere dönüştürmek istediklerini söyledi. Ankara 'da gecekondu dönüşüm çalışmalarının yapıldığı bölgeleri gezdiklerini hatırlatan Botero, “Gerçekten önemli projeleri hayata geçirmişsiniz. Yapılan projelerin büyüklüğü bizleri şaşırttı. TOKİ 'nin gecekondu dönüşümü tecrübesinden faydalanmak bizim için çok faydalı olacak. TOKİ yetkilileri olarak Kolombiya 'ya gelebilirsiniz, sizleri ülkemizde ağırlamaktan dolayı çok memnun oluruz ” dedi.
 
TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ise 8 yılda 500 bin konut rakamına ulaştıklarını hatırlatarak, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılına kadar 500 bin yeni konutluk hedef ortaya koydu. Bu hedefe ulaşmak için Türkiye 'nin 81 ilinde yeni çalışmalar başlatacağız. TOKİ olarak konut ihtiyacının karşılanmasına öncülük ediyoruz. Konuttan okula, hastaneden karakollara kadar her alanda çalışıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl gecekondu dönüşüm ve yoksul konut projelerine ağırlık vereceğiz. Yürütmekte olduğumuz kentsel dönüşüm projelerine ek olarak belediyeler ile işbirliği içinde tüm illerimizde gecekondu dönüşüm çalışmalarını başlatacağız ” şeklinde konuştu.
 
TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel, Maria Constanza Garcia Botero 'ya Türkiye hatırası olarak çini hediye etti.
TOKİ


Geri Dön