Genel

Marine Le Pen Fransa'daki camilere destek arıyor!

Fransa"da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi Genel Başkan Yardımcısı Marine Le Pen, 'devletin dolaylı ya da dolaysız cami inşaatlarına destek vermemesini' istedi

Fransa"da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi Genel Başkan Yardımcısı Marine Le Pen, 'devletin dolaylı ya da dolaysız cami inşaatlarına destek vermemesini' istedi.
               
LCI televizyon kanalına konuşan Le Pen, 'inşa edilecek camilerin masrafları ülkedeki Müslümanlar tarafından karşılanmalı, ayrıca camiler mütevazi olmalı ve yüksek minareleri olmamalı' dedi.
               
'Kendi ülkelerinde din ve ve vicdan özgürlüğüne saygı göstermeyen Müslüman ülkelerin, Fransa"daki camilerin inşaatına da destek vermelerinin engellenmesi gerektiği' sözlerini sarf eden Le Pen, bu konuda Suudi Arabistan"ı örnek gösterdi.
               
Le Pen"in, geçen hafta 'ülkedeki Müslümanların sokakta namaz kılması işgaldir'şeklindeki açıklamasına merkez sağ ve sol parti temsilcileri sert tepki göstermişti. İnsan hakları dernekleri ve ülkedeki Müslüman örgütleri, Le Pen aleyhine dava açmıştı.
               
Fransa"daki kamuoyu yoklamaları, Marine Le Pen liderliğindeki aşırı sağın oylarını artırdığını ve genel seçimlerin ilk turunda yüzde 17 oranında oy alacağını ortaya koyuyor.
A.A