28 / 04 / 2024

Markalı konut projeleri 2013'te zirve yaptı!

Markalı konut projeleri 2013'te zirve yaptı!

Marka projeler 2013'te zirve yaptı. Büyük umutlarla başlayan 2013 birkaç gün sonra geride kalıyor. Farklı farklı sektörlerden sene sonu değerlendirmelerinin yapıldığı şu günlerde inşaat sektörü neler yaşadı?



Büyük umutlarla başlayan 2013 birkaç gün sonra geride kalıyor. Farklı farklı sektörlerden sene sonu değerlendirmelerinin yapıldığı şu günlerde inşaat sektörü neler yaşadı? 


Sektörün geneline baktığımız zaman 2013 yılında durağanlık yaşandığını söylemek hiç de zor değil. Ülkemiz ve dünya konjonktüründe yaşanan gelişmeler sektörün genelinde durağanlığa neden oldu. 


Sektörde yaşanan durgunluktan en çok etkilenen kesim ise şüphesiz babadan kalma plan ve projelerle inşa edilen konutlar. Daha önce de dile getirdiğim gibi artık insanlar "başımı sokacağım ev olsun yeter" mantığından uzaklaşıp sosyal alanları geniş, evden ziyade yaşam alanı olan mekanları tercih ediyor. O yüzden klasik ev anlayışından kurtulamayanlar 2013'teki durgunluktan ciddi anlamda etkilendi, hatta alıcı bulmakta bile çok zorlandı. 


Ama madalyonun öteki yanı da var; tıpkı durağanlığın hiç uğramadığı projeler gibi. "2013 bizim için çok iyi geçti" diyen firmalara baktığımızda kalite ve güncel ile ihtiyaçları iyi takip edenler karşımıza çıkıyor. O firmaların genelde en kaliteli malzemeleri kullandığı, evden beklentileri artıran çalışmalar ve etkin tanıtım kampanyaları düzenlediklerini görüyoruz. Bu durumun farkına varan sektör temsilcilerinin de çalışmalarına start verirken projeyi zenginleştirdiklerini gözlemliyoruz. 


Peki, 2014 yılında sektörü ne bekliyor? 

Piyasada ne olur ne olmaz bunları kestirmek özellikle şu dönemde pek mümkün olmasa da sektördeki gelişmeleri tahmin etmek hiç de zor değil. Bence önümüzdeki yıl markalı, kaliteli konutların sayısı hızla artacak. Dolayısıyla sektördeki ivme hızlanacak, insanlar daha yaşanılası mekanlara aşina olacak. Yeni bir yıla merhaba demeye hazırlanırken, gelecek yılın ülkemize ve ekonomimize bahar getirmesini temenni eder, iyi haftalar dilerim. 



Ceren İlbaşı/Habertürk 



Geri Dön