28 / 04 / 2024

Markalı konut projelerinde sıfır faiz yarışı!

Markalı konut projelerinde sıfır faiz yarışı!

İnşaat şirketleri konut satışlarındaki yaz durgunluğuna karşı "sıfır faiz" silahını çekti. 72 aya kadar vadelerle sıfır faizli kredi imkânı sunan firmalar, talebin yeniden canlanmasını sağladı...





İnşaat şirketleri konut satışlarındaki yaz durgunluğuna karşı "sıfır faiz" silahını çekti. 72 aya kadar vadelerle sıfır faizli kredi imkânı sunan firmalar, talebin yeniden canlanmasını sağladı.


Gayrimenkul şirketleri, yaz döneminde daralan piyasayı canlandırmak ve projelere olan talebi artırmak için faiz silahını kullanmaya başladı. 12 aydan başlayıp, 72 aya kadar vadelerde sıfır faizli kredi avantajı sağlayan firmalar, oluşan farkı kendileri üstleniyor. Bu sayede müşteriler, kira öder gibi uygun taksitlerle konut sahibi olabiliyor. 


Sinpaş GYO/İncek Life


Sinp aş GYO'nun Ankara'da hayata geçirdiği İncek Life'ın kaba inşaatı yüzde 89 tamamlandı. Şimdiye kadar yüzde 80'i satılan projenin teslimlerine ise 2014 yazında başlanacak. İncek Life'ta vade farksız yüzde 20 peşinle, 1 yıl sonra yüzde 20 ara ödemeli ve kalan bakiyeyi de 72 ay sıfır faizli banka kredisiyle tamamlayarak ev sahibi olmak mümkün.


Başarır İnşaat/Hellenium Garden


Başarır İnşaat tarafından Kurtköy'de hayata geçirilen Helenium Garden projesinde fiyatlar 95 bin TL'den başlıyor. 48 ay vade farksız taksit avantajının sunulduğu projede konut teslimlerinin ise Aralık 2014'te yapılması planlanıyor. 40 bin metrekare alan üzerinde yükselen projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.


Gedizler Yapı/Evre Projesi


Gedizler Evre projesi Sancaktepe'de Gedizler Yapı tarafından hayata geçiriliyor. Fiyatların 135 bin TL'den başladığı Sancaktepe Gedizler Evre'de, 3 farklı ödeme seçeneği bulunuyor. Yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabilen projede, kalan tutar ise 24 ay vade farksız taksitlendiriliyor.


Hiper Gayrimenkul/Future Park


Hiper Gayrimenkul Geliştirme tarafından Esenyurt'ta hayata geçirilen Future Park projesinde konutlar 92 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 10 peşinatla daire sahibi olunabilen projede, kalan tutar ise firma bünyesinde 48 ay vade farksız taksitlendiriliyor.


Keleşoğlu-Nanda Yapı/Double Park


Double Park projesi Bağcılar'da Keleşoğlu İnşaat ve Nanda Yapı ortaklığında hayata geçiriliyor. Fiyatların 128 bin TL'den başladığı projede yüzde 50 peşinat verildiğinde kalan tutar 24 ay vade farksız taksitlendiriliyor. Kasım 2014'te teslimlerinin yapılması planlanan Double Park Bağcılar projesi, toplam 184 daireden oluşuyor.


Dumankaya/Modern Collection


Dumankaya İnşaat tarafından Bahçeşehir'de inşa edilen Modern Collection'da fiyatlar 137 bin TL'den başlıyor. 18 ay vade farksız taksit imkânının sunulduğu projede bu ödeme seçeneğinde yüzde 40 peşinat veriliyor, tutarın yüzde 10'u bir yıl sonra ödeniyor. Kalan konut bedelinin yüzde 50'lik kısmı ise 18 ay vade farksız taksitlendiriliyor.


Seda Tabak/Sabah Gazetesi


Geri Dön