Genel

Markalı konut projelerinde son trend, otel konsepti oldu!

İnşaat ve konut üretimi sektöründe baş döndüren bir hızla gelişme gösteren İstanbul ’da yaşanan sirkülasyona paralel olarak yükselen oteller yada otel hizmeti sunan projeler, dünya markalar karmasında koşturan oyuncuların yeni hedefi olmuş konumda...

En son Zorlu Center 'in otel kulesini 30 yıllığına yönetmek üzere ilk kez Türkiye 'ye ye gelen Raffles,   Anthill 'in rezidanslarını yönetmek üzere iş başı yapan Fraser Hospitality, otelcilik ve rezidans hizmetlerinde uzman bir isim olarak sık sık karşımıza çıkan Rixos, L 'ist İstinye Sutis 'te 10 rezidansı işletmeye başlayan Sofa Oteli ve konut projelerinin kendilerine has geliştirdikleri otel/rezidans hizmetlerinin yerine getiren sistemler ağı, bunlardan sadece bir kaçı …

New York, Londra, Moskova ve Tokyo hattının tam üzerinde yeni bir finans merkezi olma yolunda büyük adımlarla ilerleyen İstanbul, ister istemez yeni konaklama duraklarına da ihtiyaç hissediyor. Otel sayısı kesin olarak belirlenemeyen İstanbul 'da mevcut yatak sayısı ise İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü 'nün Nisan 2011verilerine göre toplam 65 bin 17. Diğer konaklama tesisleri ile İstanbul 'daki yatak kapasitesinin çıkabileceği son nokta 109 bin 962.

Hiç kuşkusuz kabına sığamayan İstanbul 'un turistik profilinde bu rakamlar son derece zayıf kalıyor. Bu eksiği gören ve dünyanın İstanbul 'a bakış açısını yakından takip eden işadamlarının son gözdesi ise oteller. Kent otellerine olan ihtiyacı yeni projelerinde karşılamak isteyen yatırımcılar, özellikle yeni gelişmekte olan bölgelerdeki projelerde mutlaka bir bölümü otele ayırıyor yada otel hizmeti veren departmanlarla otel/rezidans/kirama hizmetleri sunuyorlar. Avrupa yakasında Atatürk Havalimanı 'na yarım saatlik mesafede yer alan projelerde otel bölümlerine yer ayrılıyor. Anadolu yakasında ise otellerin dikkatini çeken lokasyonlar, Sabiha Gökçen Havalimanı 'nın yer aldığı Kurtköy, E-5 hattındaki Maltepe, Kartal, Pendik ve geleceğin finans merkezi gözüyle bakılan Ataşehir oluyor.

Lügatinde ‘imkansız ' bulunmuyorZincirlikuyu 'da gerçekleştirilen Zorlu Center 'de gelecek yıl hizmete girmesi beklenen Raffles, dünya otelcilik hizmetleri arasında “premium luxury ” olarak tanınıyor. Yaklaşık 175 milyon dolarlık yatırımla İstanbul 'a gelen Raffles, “Kişiye özel hizmet ” anlayışı ile “imkansız ” kelimesini lügaten çıkarıyor. Markanın iddiası, “kişiye özel hizmet ' anlayışı ile İstanbul 'da lüks konseptini yeniden konumlandırmak. Bu açıdan her misafirine, kişiye özel hizmet görevlisi (butler) tahsis etmek gibi premium hizmetleri olacak Raffles İstanbul Zorlu Center, İstanbul 'un en iyi oteli olma anlayışı ile hizmet iddiasında.
Bununla birlikte yaklaşık 3 bin metrekarelik dünya çapındaki SPA 'sı ile hamam kültürü ile tanınan Türkiye 'de farklı bir açılım yakalamak isteyen Raffles, diğer otellerinde olduğu gibi bir yandan bulunduğu ülkenin geleneksel özelliklerini korurken diğer yandan da İstanbul 'un tarihi ve karakteristik özelliklerini yansıtmak istiyor. Toplam 180 odanın 130 'u standart, 50 'si süit ile hizmet vermek isteyen Raffles İstanbul Zorlu Center 'da, 2 çok özel restoran ile barın yanı sıra, açık ve kapalı havuzlar ile helikopter pisti yer alacak.

İkiz kulede 7 yıldızlı rezidans hizmeti

Ant Yapı tarafındın Bomonti 'de gerçekleştirilen Anthill ise lüksün bir diğer adresi. Dünyada lüks konut arayan insanların ne istediğini çok iyi bilerek Fraser Hospitality 'i Türkiye 'ye getirdiklerini dile getiren Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay ise 7 yıldızlı bir otelde ne hizmet varsa onu müşterilerine ve kule sakinlerine sunmak istediklerini dile getiriyor.

İstanbul 'da sayıları yüzlere varan otel, rezidans ve lüks anlamda hizmet veren projenin yer aldığı düşünülürse bu sektörün büyüklüğü daha iyi anlaşılır.