Perakende

Markete gidecekler dikkat! Plastik poşete zam geldi! İşte 2023 yılının poşet fiyatı...

Yılbaşından sonra zamların vatandaşların tepesine yağmur gibi inme senaryosu devam ediyor. Vatandaşa bir kötü haber de neredeyse markete giden herkesin aldığı o ürüne geldi. İşte vatandaşları üzecek haberin detayları...Önce temel gıda ürünleri, ardından temel ihtiyaç malzemeleri şimdi de vatandaşların sıklıkla kullandığı o ürün zamlandı

Asgari ücretin açıklamasından sonra yeni yıla ilişkin yeni zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. Önce temel gıda ürünleri, ardından temel ihtiyaç malzemeleri şimdi de vatandaşların sıklıkla kullandığı o ürün zamlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, marketlerde kullanılan plastik poşet fiyatları yeni yılla birlikte 25 kuruştan 38,5 kuruşa arttırıldı. Buna göre, marketlerin adet başına devlete ödeyeceği 38,5 kuruşluk tutar ise vatandaşa yansımayacak.

 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, plastik poşet geri kazanım katılım payı yükseltildi. Çevre Kanunu'nun ek 11'inci maddesince verilen karara göre plastik alışveriş poşetlerinin adet fiyatı 38,5 kuruşa çıkartıldı. Buna göre, plastik poşet geri kazanım katılım payında, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olarak güncellendi. İşte vatandaşın cebine yansıyacak tutarın detayları...

POŞET ZAMMI VATANDAŞA YANSIMAYACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, marketlerde kullanılan plastik poşet fiyatları yeni yılla birlikte 25 kuruştan 38,5 kuruşa arttırıldı. Buna göre, marketlerin adet başına devlete ödeyeceği 38,5 kuruşluk tutar ise vatandaşa yansımayacak.

Marketler için 38,5 kuruş olarak sabitlenen plastik poşet vatandaşa yansımayacak, ödenecek tutar 25 kuruşta sabit olacak. Böylece aradaki farkı marketler karşılayacak. Yeniden değerleme oranlarında bu sene Cumhurbaşkanı kararına göre indirime gidildi. 

Yüzde 122,93 oranında yapılması planlanan artışta indirim yetkisi kullanılarak 55 kuruş olması gereken plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 olarak güncellendi.

 

FEDERASYON 75 KURUŞ OLMASINI İSTEMİŞTİ

Poşet fiyatında artış talep eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, "75 kuruş bizim talebimiz. Poşet parası bizim kasamıza yüzde 100 girmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

BAKAN KURUM "FİYAT DEĞİŞMEYECEK" DEMİŞTİ

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gelecek yıl poşet fiyatlarında değişikliğe gidilmeyeceğini duyurdu. Bakan Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, "Plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu ve 23 bin ton sera gazı salınımını engelledik. Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz" demişti.

20 TL'ye dayanan euro önümüzdeki günlerde resmen böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu olanlar hemen bakın!

Emeklilere yeni yılda ikramiye müjdesi geldi! Bu tarihi duyan emekliler resmen zevkten dört köşe oldu! Hemen bakın!

ŞOK Market yüzde 35'e varan çılgın indirim! Kağıt havlu 67 TL, Tuvalet kağıdı 105 TL! 28 Aralık 2022 fiyat listesi