09 / 05 / 2024

Markete giden onun fiyatını görünce almaktan vazgeçiyor. Kilosu 100 TL'ye çıktı. Markette şaşıp kalmayın

Markete giden onun fiyatını görünce almaktan vazgeçiyor. Kilosu 100 TL'ye çıktı. Markette şaşıp kalmayın

Enflasyonun en çok etkilediği alan gıda oldu. Marketlerdeki fiyatlar cep yakıyor. Vatandaşların çok sık tükettiği bir ürünün de kilosu 100 TL'ye yaklaştı. Markete gittiğinizde şaşıp kalmayın diye detaylara bakın.



Hem enflasyon hem de son benzin zamları en çok gıda ürünlerini etkiledi. Dünya genelinde rekor kıran sıcaklıklar ve kuraklık da tarım ürünlerini etkiledi. Tüm bunların birleşmesi ise marketlere zam olarak yansıdı. Vatandaşın çok sık tükettiği bir ürünü görenler ise gözlerine inanamadı. 

Son örnek olarak taze fasulyenin kilosunun 100 liraya kadar yükselmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Taze fasulyenin neden bu kadar yüksek fiyatlara çıktığını anlamak için, ekonomim.com'dan Ali Ekber Yıldırım'ın açıklamalarına kulak vermek gerekiyor.Son örnek olarak taze fasulyenin kilosunun 100 liraya kadar yükselmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Taze fasulyenin neden bu kadar yüksek fiyatlara çıktığını anlamak için, ekonomim.com'dan Ali Ekber Yıldırım'ın açıklamalarına kulak vermek gerekiyor.

YÜKSEK FİYATTAN SATIYORLAR

Ali Ekber Yıldırım, "Son dönemde taze fasulyenin marketteki fiyatı 100 lirayı geçti. Barbunya ve bamya da pek farklı değil. Taze fasulye pazarda 70-85 lira arasında satılıyor. Üreticideki fiyat kalitesine göre 30-40 lira arasında değişiyor. Sebze-meyve hal çıkış fiyatları ise 50-60 lira seviyelerinde. Bu ortalama fiyatlar, daha yüksek veya düşük olabilir. Geçen Haziran ayında sera üretimi devam ederken hal fiyatı 20-25 liraydı" şeklinde konuştu.

Ali Ekber Yıldırım, bulunduğu  İzmir  Dikili'de yaşadığı deneyimi de paylaşarak, kıvırcık marul, salata atom marul, normal marul gibi ürünlerin adeta lüks hale geldiğini belirtti. Taze soğan, semizotu, maydanoz ve dereotu gibi temel ürünlerin bile yüksek fiyatlarla satıldığını ifade etti.

FİYATLARIN NEDEN BU KADAR ARTTIĞI DA BELLİ OLDU

Fiyat artışlarının arkasındaki nedenleri açıklarken, olumsuz hava şartlarının üretimi etkilediğini belirtti. Aşırı yağışlar ve sıcak hava koşullarının bu yıl verimi olumsuz etkilediğini ifade eden Yıldırım, asıl sorunun ise son 10 yılda üretimin sürekli azalması olduğunu vurguladı. Bu duruma karşı önlem alınmadığını dile getirdi.


Geri Dön