Ekonomi

Marketler dolup taşacak! Ayçiçek, çay, şeker derken bir ürüne daha 1 Ekim'de zam geliyor! Şimdiden alın

Türkiye'de gıda ürünleri zamlanmaya devam ediyor. Ayçiçek, şeker ve çaydan sonra herkesin çok sık kullandığı bir ürüne daha 1 Ekim'de zam mı gelecek? İşte detaylar...Bu zamlar tam kesildi derken, kış aylarına yaklaşılmasıyla birlikte bu sefer de yeni zamlar konuşulmaya başlandı

Türkiye'de geçtiğimiz aylardan bu yana başta ayçiçek, yağ ve şeker olmak üzere sofraların vazgeçilmezi olarak görülen birçok ürüne büyük zamlar geliyor. Bu zamlar tam kesildi derken, kış aylarına yaklaşılmasıyla birlikte bu sefer de yeni zamlar konuşulmaya başlandı. 

 

Son dönemlerde zamlar resmen yağmur gibi yağmaya başladı. Gelen bir son dakika haberine göre 1 Ekim'den sonra yeni bir ürüne daha zam gelebileceği duyuruldu. Bu ürün ise neredeyse hepimizin her gün kullandığı önemli ürünlerin başında geliyor. Alabilenlerin şimdiden yavaş yavaş almaya başlamasında fayda olduğu belirtildi. 

Gelen son habere göre çiğ süt fiyatlarının 7,50 TL olacağı açıklandı. 1 Ekim tarihinden itibaren üreticinin eline litre başına net 7,50 TL geçecek şekilde belirlenmesine karar verildiği ifade edildi.

1 EKİM'DE ZAM MI YAPILACAK?

Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatı , 1 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 7,50 TL geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.

ZAM MİKTARI DA AÇIKLANDI  MI?

USK’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, 15 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatının litre başına 7,50 lira olarak belirlendiği anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

“1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütünün tavsiye fiyatının ‘çiğ süt destek primi hariç’ üreticinin eline net 7,50 lira geçecek şekilde belirlenmesine, soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde üreticiye ayrıca ödenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir” 

Bilindiği üzere 18.03.2022 tarihinde 1 Nisan 2022’den itibaren geçerli olmak üzere kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı 5,70 TL/Litre olarak belirlenmişti.