Ekonomi

Marketler fiyat sabitleme yarışına girdi! Seçimden sonra ne olacak?

İktidar ‘Enflasyon düşüşe geçti’ kampanyasıyla seçime girmeye hazırlanıyor. Zincir marketler ise ardı ardına fiyat sabitlemeye gidiyor ancak seçim sonrasında bunun acısının fazlasıyla çıkacağı ifade ediliyor. Seçimlerden ‘Enflasyon düşüyor' algısı ile seçimlere girmek isteyen hükümet, yüksek enflasyonun önünü kesmek için başta zincir marketler fiyatları kontrol altına almaya çalışıyor

Zincir marketler yeni yılda fiyat sabitlemeye devam ediyor. Seçimlerden ‘Enflasyon düşüyor' algısı ile seçimlere girmek isteyen hükümet, yüksek enflasyonun önünü kesmek için başta zincir marketler fiyatları kontrol altına almaya çalışıyor. Ancak, ekonomistler bunun günü kurtarmaya yönelik bir çözüm olsa bile seçimden sonra vatandaşları zam yağmurunun beklediğini öne sürüyor. 

Uzmanlar, marketlerin indirimi en fazla tüketilen ürünlerde fiyat oyunlarının yapılarak yönettiğini, ambalajların küçültülerek etiketlerin kontrol edildiğini ifade ediyor. Ayrıca daha düşük kaliteli ve ucuz ürünlerin daha fazla ön plana çıkarıldığının da altı çiziliyor.

UYARI YAPILDI

İşverenlere asgari ücret uyarısı! Aman dikkat!

İslam Memiş'ten gram altın için şok eden iddia

Kiralara yüzde 72 zam! Bu kadarı beklenmiyordu!