Ekonomi

Marketlerde anında yansıyacak! Korkunç bir zam daha geliyor! Şimdi evden fırlayıp markete koşun

Türkiye'de son dönemde gelen büyük zamlardan nasibini en çok gıda ürünleri alıyor. Yine bir gıda ürününe daha zam gelmesi gündemde. Vatandaşlar neredeyse gelen zamlardan dolayı buzdolaplarını doldurmayacak noktaya dahi gelmeye başladılar


Türkiye'de son dönemde zamlardan en çok nasibini alan ürünlerin başında gıda ürünleri gelmeye başladı. Vatandaşlar neredeyse gelen zamlardan dolayı buzdolaplarını doldurmayacak noktaya dahi gelmeye başladılar. 
 

Bu yıl başından bu yana ekmek fiyatlarına peş peşe zam geldi. Gelen son habere göre gider maliyetlerinin artması sebebi ile 210 gramlık ekmeğin fiyatı 5 TL oldu. Ancak ekmek fiyatlarına artan maliyetler sebebi ile bir zam daha yapılması bekleniyor. Detaylar haberimizde..

Ekmek fiyatlarına zam haberi son günlerin en sık konuşulan konuları arasında yerini aldı. Akaryakıt fiyatlarının dışında, döviz ve enerji fiyatlarının da yükselmesi ekmek fiyatlarına zam durumunu da gündeme getirdi.

EKMEK FİYATLARINA ZAM GELİYOR

Son ekmek zammı temmuz ayında yapılmıştı. Eylül ayında yeni bir zammın daha yapılması bekleniyor. Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50,8 doğalgaza ise yüzde 49,5 oranında zam geldi. Bu zamlar maliyeti artırırken, ekmek fiyatlarına da zam geleceği iddia edildi.

İSTANBUL'DA HALK EKMEK FİYATLARI

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle üretim maliyetleri artan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Halk Ekmek’te (İHE) 10 Eylül 2022 itibarıyla 250 gram ekmek 3 TL’den satılıyor.

SON OLARAK 4 TL OLMUŞTU

Ekmek fiyatlarının önümüzdeki günlerde 6 TL’den satılabileceği iddia ediliyor. Ancak fırıncıların yaptığı açıklamaya göre fırıncıların ancak 7,5 TL ile maliyetleri kurtarabileceğine yönelik ifadeleri bulunuyor.

Kolivar, yetkililere beraber maliyet yapma çağrısında bulunarak, 6 liranın bile maliyetleri kurtarmadığını fırıncı esnafını 7 buçuk liranın kurtarabileceğini ifade etti. İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) bağlı fırınlarda 210 gram ekmeğin fiyatı Temmuz ayında alınan kararla 4 TL’ye yükseltilmişti. 

Selçuk geçer dolarda 2 kat artış için tarih verdi!

Kış yaklaşırken doğalgaz fiyatlarındaki son durum ne? Bakan Dönmez beklenen o kritik açıklamayı yaptı!

Ziraat Bankası müjdeyi verdi! Ebeveynler bu fırsatı kaçırmayın! Başvuran herkese anında hediye!