18 / 05 / 2024

Marks&Spencer ve Mango Gordion AVM'de yeni mağazalarını açtı

Marks&Spencer ve Mango Gordion AVM'de yeni mağazalarını açtı

REDEVCO, 2009 yılının 3. çeyreğinde açılışını gerçekleştireceği Türkiye'deki ilk yatırımı olan Gordion Alışveriş Merkezi'nin kiralama faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor



Türkiye'nin başkenti ve ikinci büyük şehri olan Ankara'da geliştirilmekte olan 50 bin metrekare brüt kiralanabilir alana sahip Gordion Alışveriş Merkezi'nin kiralama faaliyetlerinde, tekstil sektörünün önemli markaları Marks & Spencer ve Mango ile yapılan anlaşmalar ile birlikte yüzde 80 doluluk oranına ulaşıldı.
 
Hollanda kökenli gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi REDEVCO, Türkiye'deki ilk yatırım ve geliştirme projesi olan Gordion Alışveriş Merkezi ile Ankara'nın en hızlı gelişim gösteren ve yeni idari - ticari merkez halini alan Çayyolu Bölgesi'nin girişinde, perakende gayrimenkul sunumu anlamında önemli bir ihtiyacı karşılamaya hazırlanıyor. Perakendecilere 50 bin metrekarelik geniş bir alan sunan projenin kiralama faaliyetlerinde tekstil sektörünün önemli isimlerinden Marks & Spencer ve Mango ile yapılan kiralama anlaşmaları ile birlikte, Mayıs ayı itibariyle yüzde 80 oranında doluluk sağlandı. Ankara'daki yeni noktasını Gordion Alışveriş Merkezi olarak belirleyen ve bünyesinde bulunan Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Oysho, Bershka, Pull and Bear ve Stradivarius markaları ile Proje'de toplam 4 bin 320 metrekare alana sahip olan Inditex Grubu'nun ardından bu iki büyük markayı da bünyesine katan Gordion Alışveriş Merkezi'nde, 160'tan fazla mağaza bulunuyor. CarrefourSA yeni ve şık süpermarket konsepti ile Proje'de yerini alırken, Electroworld ve TeknoSA bölgenin elektronik ve beyaz eşya ihtiyaçlarına kaliteli ürün ve hizmet ile cevap vermeye hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası birçok zincir perakendecinin yer aldığı Gordion Alışveriş Merkezi'nde bölgenin en büyük sinema kompleksi de bulunacak. Mars Entertainment Group'a bağlı Cinebonus tarafından yatırımı yapılıp işletilecek olan 13 salonlu sinema kompleksi, Ankaralıların sinema keyfini ayrıcalıklı ve konforlu bir ortamda daha da renklendirecek. Bölge halkı, Gordion Alışveriş Merkezi ile Cinebonus'ta 3 boyutlu sinema seyrinin de tadına varacak.

Boyner Grubu 1.545 metrekarelik alanda Benetton, Divarese, Fabrika, Network, Que, T-box markaları ile Ankaralılara hizmet vermeye hazırlanırken, Proje'nin ana kiracılardan biri olan C&A de Ankara'daki üçüncü mağazasını Gordion'da açacak. Proje'de yer alan firmalar arasında Koton, LCW ve Yeşil Kundura'nın yanı sıra Colins, Rodi, Sarar, Nike, Kemal Tanca, Greyder, Tiffany, Vero Moda, Avva, Jack Jones, Ramsey, Mavi Jeans, Tekin Acar, Cookshop, Loco Poco ve Swarovski de bulunuyor. 

Gordion Alışveriş Merkezi, gerek Eskişehir Yolu'ndan gerek Çayyolu içinden toplu taşıma araçlarıyla veya özel otomobil ile kolaylıkla ulaşılabilir bir konumda. Halen inşaatı sürmekte olan yeni Çayyolu Metro Hattı açıldığında Gordion Alışveriş Merkezi, Ankara'da metro ile doğrudan bağlantılı tek alışveriş merkezi olacak ve Ankara'nın metro bağlantılı tüm bölgelerinden kolayca ulaşılabilir olacaktır.

Konsept tasarımı Redevconcepts, mimari projesi dünyaca ünlü mimarlık ofisi Chapman Taylor tarafından hazırlanan Gordion Alışveriş Merkezi, dünyadaki en yaygın ve uzun süredir kullanılmakta olan yeşil bina standardı Breeam'a uygun olarak geliştirilmiş olup Türkiye'nin Breeam sertifikasına sahip ilk binası olma özelliğini taşımaktadır.


Geri Dön