01 / 05 / 2024

Marmara Belediyeler Birliği’nden İBB'ye 5 ödül!

Marmara Belediyeler Birliği’nden İBB'ye 5 ödül!

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ve İBB Şirketlerinden Medya AŞ’nin sponsor olduğu 6. Altınkarınca Belediyecilik Ödül Töreni’nde, ödülleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe verdi.




Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği ve İBB Şirketlerinden Medya AŞ’nin sponsor olduğu 6. Altınkarınca Belediyecilik Ödül Töreni’nde, ödülleri Başkanı Kadir Topbaş ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 5 ayrı ödüle layık görüldü.

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği 6. Altınkarınca Belediyecilik Ödülleri’nde ödülleri UCLG, TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi törende; “İstanbul Görme Engelliler Bilgi Merkezi”, “Osmanlı Dönemi Süreli Yayınlarının Sayısallaştırılması ve Erişime Sunulması”, “Yerinde Bilgilendirme”, “Afet Risk Yönetimi İçin Megaşehir Gösterge Sistemi” ve “Sayısal Telsiz ile Afetlerde Kesintisiz Haberleşme Ekip Yönetimi ve Şiddet Haritası Üretimi” projeleriyle 5 ayrı ödülü aldı.


Törende ödülleri veren Başkan Kadir Topbaş, kalkınmanın yerelden başladığını ve belediyelerin gelişmesiyle şehirlerin ve ülkelerin gelişebileceğini belirterek, “Marmara Belediyeler Birliği kuruluşunun 41. yılında büyük etkinliklere ve çalışmalara imza atıyor. Şehirlerin giderek yoğunlaştığı dünyamızda sorunların çözüm noktası da şehir yönetimleridir. Şehir ve şehircilik yüzyılı olma yolunda hızla ilerliyoruz. Yöneticiler olarak yerel kalkınma için hepimize büyük görevler düşüyor. Reflekslerimiz çok güçlü olmalı ve geleceği çok iyi okumalıyız” diye konuştu.


“Vatandaşlarımıza nitelikli yaşam kalitesini her bireye eşit mesafede davranarak getirmek zorundayız” diyen Topbaş, Marmara Bölgesi’nin Türkiye ve dünya açısından çok önemli bir bölge olduğuna dikkat çekti. Şehirlerin yeniliklerin ve teknolojik gelişmelerin de merkezi haline geldiğinin altını çizen Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;


“Bir belediye başkanı bir CEO gibi düşünerek bütün dünyayı takip etmeli ve şehrimize daha neler yapabiliriz diye düşünmeli. Halkın taleplerini yerine getirirsek, bunu halk yaptırmış olur. Ama biz yöneticiler olarak dünyadaki gelişmeleri iyi takip eder, ihtiyaçları önceden hissedersek o zaman başarılı belediye başkanı oluruz. Şehirler bizim çalışmalarımızla huzur ve barışın merkezi olmalıdır. Bugün burada ödül alacak bütün belediyeleri tebrik ediyorum. Daha iyisini ve daha güzelini görmek belediyeler olarak bizim sorumluluğumuzda. Çalışmalarımızla şehirlerimizi kalkındırırken dünya barışına da katkı sunuyoruz.”



İBB




Geri Dön