03 / 05 / 2024

Marmara Denizi'ndeki depremlerden sonra İstanbul'da 2 binada inceleme başlatıldı

Marmara Denizi'ndeki depremlerden sonra İstanbul'da 2 binada inceleme başlatıldı

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerin ardından çatlak oluştuğuna ilişkin ihbarlar gelen İstanbul'daki iki binada yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...



Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem ile en büyüğü 4,5 olmak üzere oluşan 13 artçı deprem sonrasında Esenler ile Küçükçekmece'de iki binada çatlak oluştuğuna dair Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ihbar geldiği kaydedildi. Yapılan ihbar üzerine Esenler Tuna Mahallesi 678. Sokak'taki binaya giden Esenler Belediyesi İmar Müdürlüğü söz konusu yapıda incelemeler yapıldı. 

Görevli ekipler, binanın taşıyıcı sistemleri, kiriş ve kolonlarında herhangi bir sorun olmadığını tespit etti. Öte yandan, Küçükçekmece İnönü Mahallesi Çağdaş Sokak'taki ikinci binada da ilçe belediyesinden gelen ekiplerce incelemeler yapıldı. 

dunya.com'da yer alan habere göre; Bu incelemeler sonucunda binanın taşıyıcı kiriş ve kolonlarında bir sorun olmadığı, depremler nedeniyle binada yer alan bir dairenin sadece alçıpanlarının düştüğü belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de binada incelemelerde bulundu.

Marmara Denizi ndeki depremlerden sonra İstanbul da 2 binada inceleme başlatıldı

5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU

İstanbul ve Bursa’da hissedilen deprem saat 10.42 sıralarında kaydedildi. Avrupa Sismoloji Merkezi depremin şiddeti 5.1 olarak belirtirken depremin merkez üssünü Mudanya olarak açıkladı. Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ise saat 10.42'deki depremin derinliğini 8,98 kilometre olarak kaydetti.

Öte yandan, deprem Bursa'nın geneli ve İstanbul'un büyük bir kısmında da hissedildi. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmediği de kaydedildi. 

DEPREM NEDİR?

Deprem nedir sorusunun cevabı şöyle; Deprem, tektonik kuvvetlerin ve volkan hareketlerinin  etkisi ile  yer kabuğunun kırılması ile  ortaya çıkan enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayıdır.

DEPREM OLMASININ SEBEBİ NEDİR?

Depremlerin meydana gelme sebebi, yerkabuğundaki fay hattı ismi verilen kırıkların oluşması ile deprem hareketleri meydana gelmektedir.  Buna göre, gerilme levhaların kademeli hareketi sonucunda yerkabuğunun değişik noktalarında meydana gelir. Bu kapsamda da depremler, kayalık bir alanda oluşan gerilmenin ani bir harekete yol açacak kadar yükselmesiyle olur.

Mudanya belediye binası meydana gelen 5.1'lik deprem sonrası tahliye edildi!

Deprem sonrası Küçükçekmece'deki bina için kırmızı alarm! Hasar ihbarı üzerine bina incelemeye alındı!

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!


Geri Dön