24 / 11 / 2024

Marmara Üniversitesi'ne günde 10 bin hastaya hizmet verecek kampüs kuruluyor!

Marmara Üniversitesi'ne günde 10 bin hastaya hizmet verecek kampüs kuruluyor!

Türkiye'nin en kapsamlı 'Sağlık Eğitim Kampüsü', Marmara Üniversitesi bünyesinde inşa edilecek. Kampüste, 720 yataklı hastane ve eğitim binalarının yanı sıra 200 kişilik 4 yıldızlı yurt binası ve 2 bin araçlık otopark yer alacak




Hastalar, bütün fakültelerin toplandığı tek kampüste rahatça tedavi olacak.Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden Marmara Üniversitesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 2015 yılında bitirilmesi planlanan 'Sağlık Eğitim Kampüsü' hem öğrencilere hem hastalara hitap edecek donanımda olacak. Bütün sağlık ve eğitim birimlerini bir arada bulundurmayı planladıklarını vurgulayan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül, ''2011 yılında fakülte ve eğitim birimlerimizin altyapı çalışması ile başlayan projemiz de, acil ile beraber 720 yataklı hastane ve eğitim binaları bulunacak.'' dedi. Ayrıca bin 200 kişilik 4 yıldızlı öğrenci yurdu ve 2 bin araçlık otopark yapılacağını belirten Rektör Gül, sağlık kompleksi projesini 2015 yılında bitirmek istediklerini ve İstanbul'un 15 farklı yerinde bulunan fakülteleri, meslek yüksek okullarını ve enstitüleri bir araya getirmek istediklerini belirtti. Projenin gerçekleşmesiyle birlikte Nişantaşı, Haydarpaşa ve Başıbüyük gibi üç kampüs de bir araya gelecek.

Rektör Gül, özellikle tıp fakültelerinin ayrı yerde olmasının gerek hasta ve yakınlarına gerekse eğitim ve sağlık personeline zaman kaybı yaşattığına dikkat çekti. 'Sağlık Eğitim Kampüsü'nün en büyük yararlarından birini de hastalara kısa sürede hizmet verebilmek olarak açıkladı. Zafer Gül, öğretim üyelerinin de araştırma yaparken bir arada olmalarının önemli bir avantaj sağlayacağı düşüncesiyle bütün sağlık birimlerini bir yerde toplamanın faydalı olacağını söyledi. Modern ve donanımlı bir kompleks amaçladıklarını anlatan Prof. Dr. Gül, kapsamlı bir proje yaptıklarını ve bu komplekste oluşturulacak birimlerde şunların olduğunu açıkladı: "Ar-Ge birimleri, tıp fakültesi (temel tıp bilimleri binası), 720 yataklı eğitim, araştırma ve uygulama hastanesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi, sağlık bilimleri enstitüsü, nörolojik bilimler enstitüsü, gastroenteroloji enstitüsü, sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu, genetik ve metabolik hastalıklar araştırma merkezi, epilepsi araştırma ve uygulama merkezi, deneysel araştırma ve hayvan laboratuvarı. Protez ve ortez merkezi, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, sağlık bilimler kütüphanesi, sosyal merkezler ve rektörlük idari birimler, oditoryum, ruh sağlığı yaşamla bütünleşme merkezi, kreş, açık ve kapalı spor alanları."

YAVUZ ŞAHİN/Zaman


Geri Dön