Eğitim

Marmara Üniversitesi’nin vejetaryen menüsü duyurusu binlerce vejetaryeni büyük dertten kurtardı!

Marmara Üniversitesi bir süredir başlattığı vejetaryen menüsünü farklı kampüslere de yayıyor. Üniversitenin duyurusunun ardından binlerce vejetaryen büyük dertten kurtuldu. Peki hangi kampüslerde vejetaryen menü var? İşte detaylar…Ekonomik koşullar nedeniyle vejetaryenlerin de giderleri ciddi oranda artarken bazı üniversiteler glutensiz beslenmek isteyen, vegan veya vejetaryenlere yönelik menüler de çıkartıyor

Et ürünü tüketmeyen kişiler olarak bilinen vejetaryenlerin sayısı artıyor. Ekonomik koşullar nedeniyle vejetaryenlerin de giderleri ciddi oranda artarken bazı üniversiteler glutensiz beslenmek isteyen, vegan veya vejetaryenlere yönelik menüler de çıkartıyor.

SAĞLIĞA FAYDASI BULUNUYOR

Genellikle veganlık ile karıştırılan vejetaryenler, hayvansal gıdaları sınırlı tüketir ya da hiç tüketmezler. Veganlar ise hayvansal ürün temelli olan hiçbir şeyi tüketmeyip sadece sebze tüketirler. Vejetaryenlik bir seçim olsa da sağlık açısından birçok faydası bulunduğu da biliniyor.

 

PEKİ VEJETARYEN NE DEMEK?

Sağlık Bakanlığı'nda yer alan bilgilere göre, vejetaryen beslenme, tarih boyunca insanlığın doğal beslenme biçimi olarak kabul ediliyor. Vejetaryenlik, bitkisel kaynaklı besinlerin ağırlıklı olarak tüketilmesini içeren bir beslenme tarzı. Vejetaryen ise; bitkisel besinleri tüketen, hayvansal besinleri (kırmızı et, süt, tavuk, balık, ve sütten yapılan ürünler, yumurta gibi) sınırlı miktarda veya hiç tüketmeyen kişilere deniyor.

Marmara Üniversitesi’nin vejetaryen menüsü duyurusu binlerce vejetaryeni büyük dertten kurtardı!

Bu şekilde beslenen ve ekonomik olarak zorluk çeken öğrenciler, kampüslerde beslenme şekillerine uygun menünün çıkmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi. Ancak henüz birçok üniversite bu menüler yok. Öğrenciler başarısını ve yaşam kalitesini etkileyen durumdan ötürü şikayetçi. Farkllı illerdeki birçok öğrenci kendi kampüslerinde de bu menülerden çıkmasını istiyor. Marmara Üniversitesi bir süredir başlattığı vejetaryen menüsünü farklı kampüslere de yayıyor. Üniversitenin duyurusunun ardından binlerce vejetaryen büyük dertten kurtuldu. Peki hangi kampüslerde vejetaryen menü var?

MARMARA ÜNİVERSİTESİ VEJETARYEN MENÜ NEREDE YİYEBİLİRİM?

Marmara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’ndan (SKS)öğrencilere gönderilen mesajda, “Değerli öğrencilerimiz Üniversitemiz yemekhanelerinde Glutensiz yemek menüsü verilmeye devam etmektedir. İsteyen öğrencilerimiz aşağıda belirtilen link üzerinden rezervasyon yaptırabilirler” denildi. Öğrenciler, Göztepe, Acıbadem, Anadolu Hisarı, Başıbüyük Sağlık Yerleşkesi (Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri ve Tıp Fakültesi Yemekhaneleri) Külliye Maltepe Mühendislik Fakültesi Yemekhanelerinde vejetaryen menüye ulaşabilir. İsteyen öğrenciler, kampüs kartlarıyla bu menüden faydalanabiliyor.

Öğrenciler SKS üzerinden başvurularını yapabiliyorlar: esks.marmara.edu.tr/yemekhane

Milyonlarca çalışan soruyor! Yemek kartları hakkında yeni açıklama

Üniversite öğrencileri dikkat! Burs ve kredi ödemeleri bugün başladı! Peki siz ne zaman ödeme alacaksınız?