28 / 04 / 2024

Marmaray ve 3. köprüden yüksek hızlı tren geçecek!

Marmaray ve 3. köprüden yüksek hızlı tren geçecek!

Ankara ile İstanbul arasında kurulacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının güzergahında 1. Boğaz Köprüsü ile Marmaray da yer alıyor. YHT, Sapanca Gölü 'nün kuzeyinden İstanbul Sultanbeyli 'ye gidecek



Ankara ile İstanbul arasında kurulacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının güzergahında 1. Boğaz Köprüsü ile  Marmaray  da yer alıyor. YHT'nin Sapanca Gölü 'nün kuzeyinden İstanbul Sultanbeyli 'ye gideceğini dile getiren Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, burada ikiye ayrılacak hattın bir kolunun Boğaz 'a inşa edilecek üçüncü köprüye, diğer kolunun ise Marmaray 'a bağlanacağını açıkladı.
Her iki hattın da 350 kilometre hıza uygun olarak inşa edileceğini belirten Soluk, şöyle devam etti: “Kuzey Marmara Otoyolu Projesi 'nin Kınalı ile Akyazı arasında, yan yol bağlantılarıyla birlikte 414 kilometre uzunluğunda inşa edilirken proje kapsamında İstanbul Boğazı 'na üçüncü köprü yapılacak. Köprüden hızlı tren geçebilecek. Projedeki tekliflere bağlı olarak hız belirlenecek. Ankara-İstanbul YHT hattı, Sapanca Gölü 'nün kuzeyinden Sultanbeyli 'ye gidecek. Projenin ihalesini yaptık. Kısa zaman içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yaparak son şekli vereceğiz' diye konuştu.

 


Geri Dön