02 / 08 / 2024

Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta Temmuz'da 157.8 milyon TL'lik devre mülk satıldı!

Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta Temmuz'da 157.8 milyon TL'lik devre mülk satıldı!

Kızılbük GYO, Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort'ta Temmuz ayında yapılan satışları açıkladı. İşte o son dakika rakamlar...



Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine ait güncel satış bilgisini paylaştı. 

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te bulunan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde 1 Temmuz 2024 ile 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında 247 adet devre mülkün satışı gerçekleştirildi. 1 aylık söz konusu satışlardan 157 milyon 803 bin 373 Türk Lirası tutarında ön satış cirosu elde edildi. 

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde bugüne kadar toplam 27 bin 679 adet devre mülk satıldı. Bugüne kadar yapılan devre mülk satışlarına ilişkin KDV hariç toplam 6 milyar 338 milyon 105 bin 395 TL ön satış cirosu elde edildi. 

Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort ta Temmuz da 157.8 milyon TL lik devre mülk satıldı!

Kızılbük GYO, 26 Temmuz'da yaptığı bir açıklamasında projedeki dolgu alan ile ilgili olarak şirkete dolgu yapıldığı iddiası ile Marmaris Belediyesi tarafından 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 42. maddesi uyarınca 59.645.982,86 TL para cezası içeren belediye encümen kararı yollandığını belirtti. Deniz dolgusu yapılmadığı ifade edilen açıklamada "Yasal haklarımız süresi içinde kullanılarak kararın ve cezanın iptali için yasal yollara başvuru yapılacak" denildi. 

Bunların yanı sıra, bu açıklamadan hemen sonra, Marmaris İçmeler’de hayata geçirilen Kızılbük Wellness Resort ile ilgili yeni bir gelişme aktarıldı. Buna göre, Marmaris Kent Konseyi yaptığı son dakika açıklamasında Sinpaş Kızılbük Projesi’nin mevzuatlara aykırılığının bilirkişi raporuyla tespit edildiğini aktardı. 

Konuya ilişkin konseyden yapılan açıklamada "Sinpaş’a verilmiş olan toplamda 17 adet ruhsat ve imar durum belgesinin iptali talebiyle Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde görülen davamızda beklediğimiz bilirkişi raporu nihayet bugün itibarıyla elimize ulaştı. Bilirkişi yapmış olduğu incelemede Belediye tarafından verilmiş olan imar durum belgesinin ve ruhsatların mevzuata uygun olmadığını raporlayıp mahkemeye göndermiştir. Bilirkişi raporunda Sinpaş’a verilmiş olan ruhsatlar ve imar durum belgesinin imar planı notlarına, kıyı mevzuatına, yapıların mimari ve teknik açıdan plan esaslarına, imar mevzuatında öngörülen yapılaşma koşullarına uygunluk göstermediği kanaati mahkemeye sunulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

Marmaris Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort ta Temmuz da 157.8 milyon TL lik devre mülk satıldı!

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi; Muğla İli, Marmaris İlçesi, İçmeler Mahallesinde; 73 dönüm büyüklükteki arsa alanında hayata geçiriliyor. Projenin ilk etabında 1+0, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olacak şekilde toplam 555 adet devre mülk ile 5 yıldızlı, 205 odalı otel, SPA-Termal Tesisi, Aquapark ve AVM gibi alanlar bulunuyor. 

7 sene gibi bir sürede tamamlanması beklenen projenin 2023 yıl sonu halihazır durum değeri 12 milyar 572 milyon Türk Lirası, tamamlanan şekliyle 18 milyar 400 milyon Türk Lirası olarak açıklanmıştı. 

ATEM Başkanı Akçam'dan fahiş kiralara çözüm önerisi! Taban ve tavan uygulamasına geçilsin!

Kia'dan tam 250 bin TL'lik Ağustos 2024 indirimi geldi!

Fındık son dakika gelişmesi! Yeni dönem fındık fiyatları tek tek açıklandı! Ek ödeme de yapılacak... 


 


Geri Dön