01 / 05 / 2024

Marmaris'de turistik tesis alanı 3.7 milyon TL'ye satılacak!

 Marmaris'de turistik tesis alanı 3.7 milyon TL'ye satılacak!

Muğla Marmaris Kemeraltı' nda bulunan turistik tesis alanı 3 milyon 768 bin TL'ye satılacak. Satış, 28 Ağustos Salı günü 11:00-11:10 saatleri arasında yapılacak



İlan şöyle;


T.C. MARMARİS (SULH HUKUK MAH.) SATIS MEMURLUĞU 

TAŞINMAZIN ACIK ARTIRMA İLANI 2012/1 SATIS


Tapu Kaydı: Muğla, Marmaris, Kemeraltı Mahallesi, Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı, 242. Sokak, Kapı No: 2,185 Ada, 555 Parsel sayılı 2.040,17 m2 miktarlı arsa niteliğindeki taşınmaz.


Özellikleri: Taşınmaz, yaklaşık on yıldır kapalı olan, eski Pem Apart Otel isletmesi olarak bilinen, 6 katlı binadır. Taşınmaz, 31.01.1994 tarihli, 1879 numaralı, 2.936,00 m2. kullanım alanlı Marmaris Belediyesi tarafından verilen yapı ruhsatına göre: bodrum + zemin + l.kat +2.kat + 3.kat + 4.kat'tan oluşmaktadır. Bodrum katta: kazan dairesi, sığınak, mutfak, depo, zemin katta, 11 adet dükkan, restoran, muhasebe, resepsiyon, wc ve bar, 1„ 2., 3„ 4. katlarda her katta 11 adet, toplam 44 adet apart otel odası bulunmaktadır. Odalar; balkon, 2 adet oda ve banyo hacimlerinden oluşmaktadır. Mevcut durumda projesinde ve yapı ruhsatında yer almayan 11 adet apart otel odasından oluşan ilave çatı kat bulunmaktadır. Otel binası 3/A yapı sınıfında, betonarme karkas yapıda insa edilmiştir. Taşınmazın; bodrum, zemin, 1., 2., 3., 4. ve kacak çatı katı dahil olmak üzere tamamı, harap olmuş, metruk, bakımsız yapıda ve kullanılamaz durumdadır. Otel teknik ekipmanları, tesisatı, odaları, her türlü kullanım alanları ile bütün olarak tadilat ihtiyacına sahiptir. Zemin kat seviyesinde bahçesinde havuz ve havuz terası bulunmakta olup bu bölümlerde kullanılamaz durumdadır. Ayrıca, taşınmaza 5 yıl olan yapı ruhsatı geçerlilik süresi içersinde yapı kullanım izin belgesi alınmadığından; Marmaris Belediyesi, 20.12.2005 tarihli Encümen kararı ile yıkım kararı vermiştir.


Taşınmaz parselinin konumu itibarı ile denize 150 m., Marmaris ilce Merkezine 1.000 m. mesafede, bulvar üzerine cepheli köse konumda yer almakta olup, merkezi konumundan dolayı kamusal alt yapı imkanları ve sosyal donatılardan tam olarak faydalanmaktadır. Bulvar üzerinden toplu tasıma araçları ile İlce Merkezi'ne ve beldelere kolay ulaşım imkanlarına sahiptir. Yakın çevresinde turistik konaklama tesisleri, Uzunyalı Sahili ve plajlar, adliye binası, emniyet müdürlüğü, alısveriş marketleri ve konut yerleşim alanları bulunmaktadır.


İmar Durumu: Marmaris Belediye Başkanlığı tarafından verilen imar durum belgesine göre;


İmar Durumu: Muğla 

İlçesi: Marmaris

Mahallesi: Kemeraltı

Pafta: 7

Ada: 185

Parsel: 555

İmar Planındaki Yeri: Turistik Tesis Alanı

İnşaat Düzeni: Ayrık nizam

Kat Adedi: 5 Kat(Beş)

Bina Yüksekliği: 16.50 mt

Bina Derinliği: Derinlik formülüne uyulacak

Ön Bahçe Mesafesi: 5.00 mt(Yollardan)

Yan Bahçe Mesafesi: 6.00 mt(Komşudan)

Arka Bahçe Mesafesi: H/2 mt(Komşudan)

Arsanın Emsali(%): E.1.30

Çatı Meyili: %33

27.01.2011 tarihli yazı ile verilmiştir.


Satış Saati: 11.00 -11.10 Arası 

Muhammen Bedel: 3.767.831,00.TL


1-Birinci satış günü 28/09/2012 günü saat: 11.00-11.10 arasında MARMARİS Belediye Başkanlığı Sergi Salonunda acık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'mı ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacaklılar varsa alacakları mecmuunu, satış ve masraflarını ve paylaştırma masraflarını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak kaydıyla, ikinci satış 08/10/2012 günü Marmaris Belediye Başkanlığı Sergi Salonunda aynı saatlerde acık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada da tahmin edilen kıymetin % 40'nı ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacaklılar var İse alacakları mecmuunu, satış masraflarını ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartıyla en çok arttırana ihale olunacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı taktirde satış düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harç ve masrafları, satış bedeli üzerinden damga vergisi, K.D.V. ve gayrimenkulun tescil ve teslim masrafları alıcıya aittir. Gayrimenkulün aynından doğan vergi borçları, tellaliye resmi, tapu satıcı payı harcı satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla, diğer ilgililerin (irtifak hakkı sahipleri dahildir.) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgelerde on beş gün içinde SATIS MEMURLUĞUNA bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İ.İ.K.'nun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. Taşınmaz aynı yasa hükmünce yeniden satışa çıkarılarak İ.İ.K.'nun 129/2 maddesi hükmünce en çok fiyat verene ihale olunur. Var ise iki ihale arasındaki farktan, diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden, satışın bozulmasına neden olanlar ve kefilleri müteselsilen mesul tutulacak ve bu bedel yasal faiz ile birlikte hükme hacet kalmadan kendilerinden Satış Memurluğunca tahsil olunacak, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için Memurluğunuzda açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satış ilanı ilgililerin tapu kaydında yazılı adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılmaması halinde veya adresleri bilinmeyenler içinde işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş, içeriğini ve şartlarını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/1 satış sayılı dosya numarasıyla satış memurluğuna numarasıyla memurluğumuza başvurmaları ilan olunur. 


29/05/2012 (İ.İ.K. 126)


İs bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 


B-35718


İlan için tıklayın




Geri Dön