27 / 04 / 2024

Marmaris Selimiye, son yıllarda artış gösteren inşaatlarla dikkat çekiyor!

Marmaris Selimiye, son yıllarda artış gösteren inşaatlarla dikkat çekiyor!

Marmaris'in Selimiye Mahallesi'nde son 1 yılda yapılan yaklaşık 140 yeni inşaatın büyük bir kısmının kaçak olduğu belirtildi. Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne geçen Selimiye, son yıllarda artış gösteren inşaatlarla dikkat çekiyor.



Ünlülerin gözdesi Marmaris'in Selimiye Mahallesi'nde son 1 yılda yapılan yaklaşık 140 yeni inşaatın büyük bir kısmının kaçak olduğu belirtildi. Büyükşehir Yasası ile köyden mahalle statüsüne geçen Selimiye, doğal güzellikleri kadar son yıllarda artış gösteren inşaatlarla da dikkati çekiyor. Deniz kenarında neredeyse boş arsa kalmayan mahallenin sakinleri, inşaat yoğunluğundan şikayetçi. Selimiye Köyü Muhtarı Şenol Deniz "Bu sene Selimiye'de 140'a yakın yeni inşaata başlandı. İmar planı olmadığı için bunların büyük bir çoğunluğu kaçak. Selimiye'nin daha fazla betonlaşmasını istemiyoruz ve yetkililerden acil yardım bekliyoruz" dedi. 


Otel mühürlendi 


Mahalledeki kaçak binalardan en dikkat çekicisi ise denize sıfır konumda yapılan 4 katlı bir otel inşaatı. Mahalle sakinlerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de tepkisini çeken ve durdurulması için imza kampanyaları düzenlenen inşaatın. 

Kıyı Kenar Kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle geçen günlerde Marmaris Belediyesi tarafından mühürlendiği öğrenildi. Otellerde iki kişilik oda fiyatlarının 450 lirayı bulduğu Selimiye'nin müdavimleri arasında Kenan İmirzalıoğlu, Olgun Şimşek, Nilüfer, Ebru Şallı, Eda Taşpmar, Erol Evgin ve Altan Erkekli gibi ünlü isimler de yer alıyor. 


Vatan


Geri Dön