Kent Haberleri

Marmaris'teki lunapark projesinin iptali istendi!

Marmaris'te 9 bin metrekare alana yapılacak ve içerisinde dünyanın en büyük ikinci dönme dolabının bulunacağı belirtilen parka karşı çıkan bir grup, projenin iptal edilmesini istedi


Marmaris'te belediye tarafından yaptırılacak ve bünyesinde dünyanın ikinci en büyük dönme dolabının bulunacağı belirtilen parka karşı çıkan bir grup, projeyi protesto etti. 


Marmaris Belediyesinin eylül ayı olağan meclis toplantısında, Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nun yanındaki yaklaşık 9 bin metrekarelik alana "denizcilik" temalı pak inşa edilmesine karar verildi.


Projeye karşı çıkan ve aralarında öğrenci velilerinin de yer aldığı "Marmaris Forum" isimli gruba üye bir grup, parkın yapılacağı alanda toplanarak eylem yaptı. "Durdurun bu dolabı binmek istemiyoruz", "Bize dolap değil, doğa, spor, kültür ve sanat lazım", "Spor kenti Marmaris, nerede spor yapacak", "Dönme dolap ne dolap" ifadeleri yazılı dövizler taşıyan grup üyeleri bölgedeki basketbol, futbol ve voleybol sahasının park nedeniyle kaldırılacak olmasına tepki gösterdi. 


Grup adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Sevinç Aydemir, projenin yapılması düşünülen yerin tüm Marmaris yaşayanlarının ortak malı olan kamusal bir alan olduğunu, bu nedenle tüm Marmarislilerin ortak yararına uygun şekilde kullanılması gerektiğini söyledi. 


- "Bitişikte huzurevi var"


Marmaris atık su kanalizasyon hattının üzerinde yapılacağı iddia edilen projenin, uzman görüşlere göre teknik olarak sakıncalı olduğunu ileri süren Aydemir, "Üstelik mevcut haliyle bile trafik yoğunluğunun aşılamadığı hatta oluşacak ekstra artışın, yaratacağı kargaşa ve gürültü mevcut spor alanının kalitesiyle tam karşısında bulunan huzurevini de olumsuz etkileyecektir" dedi. 


İlçenin mevsim koşulları düşünüldüğünde yılın belli dönemleri hizmet vermesi mümkün olan dünyanın ikinci büyük dönme dolabının da bulunacağı belirtilen lunaparkın turizm anlamında kalıcı bir getiri sağlamayacağını ifade eden Aydemir, projenin Marmaris'in siluetine ciddi zarar vereceğini savundu.


Aydemir,  mevcut spor tesislerinin devamı olan bu alanın, ticari bir kaygı gözetmeksizin yine spor amaçlı kullanılacak şekilde tekrar projelendirilmesini talep etti. 


Parkın, 19 Mayıs 2014 tarihinde hizmete sunulması planlanıyor. 



AA