Genel

Marpop Dondurma bayilikler verecek

Eksen Grup ile dondurma zincirlerinden Mado'nun ortaklığında kurulan Marpop amacı bayilikler vererek büyümek olacak.

Başta Sortie olmak üzere Taksim ve Nişantaşı'nda birçok mekânın işletmeciliğini üstlenen Eksen Grup ile dondurma zincirlerinden Mado'nun ortaklığında kurulan 'Marpop' franchise ile büyüyecek. Şimdilik Caddebostan ve Etiler Mohini Alışveriş Merkezi'nde 2 şubesi bulunan Marpop, 2009 yılı içerisinde 20 franchise vermeyi hedefliyor.
Marpop'un yaratıcılarından Mado'nun Genel Koordinatörü Mehmet Yılmazoğlu, Mado'nun ilk dondurma franchise markası ve Avrupa'nın en çok franchise veren dondurma markası olduğunu, bu deneyimi Marpop ile yeni bir birikime dönüştürmek istediklerini söyledi.
Yılmazoğlu, Marpop'u yarattıkları dönemde krizin etkilerini hissettirmediğini ve yıl içinde 80 şube açmayı hedeflediklerini, ancak kriz nedeniyle hedeflerini 20'ye indirdiklerini açıkladı. Yılmazoğlu, günümüz ekonomik şartlarını göz önünde bulundurarak ilk 10 bayiden isim hakkı bedeli talep etmeyeceklerini ifade etti. Yılmazoğlu, özellikle Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yayılmak istediklerini kaydetti.

Yatırım 6 ayda geri dönecek
Global krizin iyi fırsatlar da doğurabileceğini belirten Yılmazoğlu, işten ayrılan birçok kimse için Marpop'un 10-20 bin euro karşılığında iyi bir geçim kapısı olabileceğini ifade etti. Kiosk, M-Compact ve L-Compact adıyla, büyüklükleri 20 ile 70 metrekare arasında değişen 3 çeşit Marpop tipinin olduğunu anlatan Yılmazoğlu, yatırım maliyetlerinin 10 ile 50 bin euro arasında değiştiğini kaydetti. Yılmazoğlu, yatırımın 6 ay içerisinde kendisini amorti edeceğini savundu. Franscihe alan girişimcilere bir bayi olmaktan öte kendilerine ortak olarak bakacaklarını ifade eden Yılmazoğlu, "Danışmanlık olarak A'dan Z'ye ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.


Türkiye perakende dondurma sektörü
* Pazardaki en büyük oyuncular Algida, Panda, Ülker
* Türkiye'deki dondurma tüketimi kişi başına yıllık 2.3 litre
* Dondurma tüketimi Yunanistan ve Kıbrıs'ta 5, ABD'de 24, Avrupa'da ise 17 litre
* Dondurma tüketiminin 2010 yılına kadar 5 litreye çıkması bekleniyor

Referans