Kent Haberleri

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?  Ev sahipleri ve kiracılar Mart ayı kira artış oranının ne kadar olacağını ve kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?" sorusunun yanıtı Şubat ayının ortasına gelinmesiyle beraber sık sık araştırılmaya başlandı. 

Ev sahipleri ve kiracılar Mart ayı kira artış oranının ne kadar olacağını ve kiralara ne kadar zam geleceğini merak ediyor. 

Şubat ayı kira artış oranı, ocak ayına ilişkin enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olmuştu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından enflasyon oranları her ayın ilk günlerinde açıklanıyor. 

Hem konut sahibi hem de kiracıları her ay olduğu gibi bu ay da kiralara ne kadar zam geleceğini ve kira artış oranını merak ediyor. 

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

Geçtiğimiz sene uygulanmaya başlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 5 seneden daha az kiracı olanlar için yapılacak zam oranı yüzde 25'i geçemiyor. 

A Haber'de yer alan habere göre; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artış sınırlamasına ilişkin yaptığı açıklamasında, "1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu'nda Borçlar Kanunu'na eklenecek" ifadelerini kullandı ve bu şekilde ev kiralarında bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılmasının sağlandığını belirtti. 

Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, hükümet tarafından getirilen uygulamanın ardından yüzde 25 oranı ile sınırlandırıldı. 

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen uygulama kapsamında, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracılara en çok yüzde 25 zam yapılabiliyor. 

Mart 2023 kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya ne kadar zam yapılacak?

ŞUBAT 2023 KİRA ARTIŞ HESAPLAMASI

Ev sahipleri ve kiracılar yüzde 25 zamlı kira hesaplamalarını sık sık merak ediyor ve araştırıyor. İşte rakam rakam yüzde 25 kira artışı hesaplama:

Kira bedeli: 7.000 Türk Lirası

Zam oranı: Yüzde 25

Zam miktarı: 1.750 Türk Lirası

Zamlı yeni kira bedeli: 7.750 Türk Lirası

12 AYLIK TÜFE İLE KİRA HESAPLAMA

Mevcut kira tutarı: 5 bin Türk Lirası

Kira artışı uygulanacak ay: 2023 Şubat 

Girdiğiniz artış oranı: Yüzde 72,45

Kira artış miktarı: 3 bin 622 Türk Lirası

Aylık yeni kira bedeli: 8 bin 622 Türk Lirası

MART 2023 KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU MU? 

"Mart ayı kira artış oranı ne zaman açıklanır?, Mart'ta kiralara ne kadar zam gelecek?" sorularının yanıtları merak ediliyor. 

Mart 2023 kira artış oranları henüz belli olmadı. Yeni kira artış oranı TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kesinleşecek.

1 dolar 15 gün sonra işte tam da bu kadar olacak! Tek tek açıklanan bu rakamı görenlerin adeta aklı başından gitti!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

Aile Bakanlığı Şubat 2023 müjdelerini resmen tek tek duyurdu! Hesaplara tam 4 bin 336 lira yatırıldı! Aman kaçırmayın