Kent Haberleri

Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

Milyonlarca çiftçi tarımsal destek ödemelerine ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin! "2023 Mart ayı mazot gübre desteği hesaplara yattı mı?" sorusunun yanıtı merakla arama motorlarında araştırılıyor

Çiftçiler, depremin ardından sık sık gündeme gelen mazot ve gübre desteği ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor. "2023 Mart ayı mazot gübre desteği hesaplara yattı mı?" sorusunun yanıtı merakla arama motorlarında araştırılıyor. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geçtiğimiz ay destekleme ödemelerine ilişkin önemli açıklamalar yapmış ve bu açıklamalarında mazot gübre desteği ile ilgili de yeni düzenlemeleri paylaşmıştı. 

Tarım ve Orman Bakanlığından gelen son dakika açıklamasında, deprem bölgesinde üreticilere destek olmak için her çeşit önlemin alınmaya devam edildiğine dikkat çekilerek, afet bölgesi ilan edilen 11 ilde üretim faaliyetinde bulunan çiftçilere mazot ve gübre desteği ödemesinin nakit olarak sağlanacağı belirtildi. 

Bu gelişmelerin ardından, çiftçiler sık sık 'Mazot gübre desteği hesaplara yattı mı?', Mazot gübre desteği ne zaman yatacak?' sorularının yanıtlarını merakla araştırmaya başladı. 

Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tarımsal destek ödemeleri ile ilgili açıklamada, "2022'den itibaren ayni olarak verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir" ifadelerine yer verilerek, ödemelerin de Şubat ayının sonuna kadar il il olacak şekilde hesaplara yatırılacağı duyuruldu. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de geçtiğimiz ayın son günlerinde yaptığı açıklamasında, 13 milyar 836 TL'lik tarımsal destek ödemelerinin çiftçilerin hesaplarına peş peşe ödendiğini vurguladı ve bu tutarın, 12 milyar 508 milyon liralık kısmının mazot gübre desteği olduğunu belirtti. 

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 kentte büyük yıkıma sebep olan depremlerden sonra; afet bölgesi olarak ilan edilen şehirlerde, mazot ve gübre desteği ödemelerinin nakit yapılacağı belirtildi. Bu ödemeler resmen yapılrıken, geriye kalan 70 ilde mazot gübre desteği ödemelerinin nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

Ekonomimcom köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, mazot ve gübre desteği ile ilgili kaleme aldığı yazıda 2 milyar 861 milyon TL'lik destek ödemesinin, 11 şehirdeki 310 bin 472 çiftçinin hesaplarına nakit çekilmek üzere yatırıldığını dile getirdi. 

Ali Ekber Yıldırım, geri kalan 70 şehirdeki mazot ve gübre desteği ödemesine ilişkin de 1 milyon 866 bin 486 çiftçinin hesabına 9 milyar 647 milyon TL'lik ödeme yapıldığını belirtti. 

Afet bölgesi dışında kalan 70 şehirde üretimde bulunan çiftçiler, mazot ve gübre desteğini nakit olarak alamıyor, sadece Ziraat Bankası’nın anlaşmalı olduğu akaryakıt istasyonlarında, gübre satışı yapan bayilerden ayni şekilde mazot ile gübre alabiliyor. 

Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!

Bakan Vahit Kirişci, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamasında 115 milyon 508 bin 658 TL'lik tarımsal destekleme ödemelerinin de gün içinde hesaplara yatırılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda ödeme kalemleri de hububat baklagil-dane mısır desteği 67 milyon 332 bin 366 lira, hayvan hastalıkları tazminatı desteği 23 milyon 265 bin 109 TL, sertifikalı fidan kullanım desteği 15 milyon 832 bin 402 lira, hayvan gen kaynaklarını koruma desteği 6 milyon 472 bin 800 TL ve TMO alım prim desteği 2 milyon 605 bin 981 TL olarak açıklandı. 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ SORGULAMA 2023! MAZOT GÜBRE DESTEĞİ E-DEVLET...

Çiftçilerü, hükümet tarafından hesaplara yatırılan mazot ve gübre desteği ödemesi sorgulamasının nasıl yapılacağını da araştırıyor. Üretimde bulunan çiftçiler, internet üzerinden, mazot ve gübre desteği ödemelerini, http://www.turkiye.gov.tr. sitesinden sorgulayabiliyor. 

Siteye giriş yapan çiftçilerin, arama bölümünden mazot gübre desteğini aratması ve bu şekilde bilgilere erişmesi gerekiyor.

AFAD resmen açıkladı! 10 bin lira hane başı destek ödemesine başvuracaklar dikkat! Bunları gözden kaçırmayın!

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? Hemen bakın! İşte 20 Mart 2023 altın fiyatları

CNN International'dan kan donduran İstanbul depremi uyarısı: 100 bin insan ölebilir!