Ekonomi

Mart ayı sosyal yardım ödemeleri! 2023 Mart ayı sosyal yardım parası ne zaman yatacak?

Sosyal yardım ödemeleri bu ödemeleri alan hak sahipleri tarafından sorgulanmaktadır. İşte 2023 Mart ayı sosyal yardım ödemelerine dair detaylar!Aile destek ödemeleri ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor

"2023 Mart ayı sosyal yardım paraları ne zaman yatacak? 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak?" sorularının yanıtı vatandaşların gündemini oluşturuyor. Aile destek ödemeleri ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, aile destek ödemeleri ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

 

Peki, 2023 Mart ayı sosyal yardım paraları yattı mı? 2023 aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? İşte bu konuya dair araştırılan detaylar…

BAKAN YANIK AÇIKLADI! 2023 MART AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde mart ayı ödemelerinin bugün başlayacağını bildirdi. Yanık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Çocuk Desteği Bileşeni çerçevesinde 2,4 milyon hane için 1 milyar lira ve Aile Desteği Bileşeni içinde 3,3 milyar lira olmak üzere toplam 3,3 milyon haneye 4,3 milyar lira tutarında destek ödemesi yapılacağını bildirdi.

"Türkiye Aile Destek Programı ile 2022 Temmuz ile 2023 Şubat döneminde 3,5 milyon eve toplam 21,7 milyar lira destek sağlayacağız." diyen Bakan Yanık, aynı dönemde Çocuk Desteği Bileşeni ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar lira ödemenin gerçekleştirilmiş olacağını söyledi.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuran kişinin;