Ekonomi

Mart ayının aile destek parası ne zaman yatacak? Aile destek paraları yatıyor mu?

Aile destek ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar özellikle mart ayı aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağını araştırmaktadır. İşte detaylar!Aile Destek Paketi sosyal yardım ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir

Aile Destek Programı ödemelerinden yararlanan hak sahipleri, mart ayı ödeme tarihlerini sorgulamaya başlandı. Aile Destek Paketi sosyal yardım ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilmektedir. Bu ödemeler bir yıl boyunca her ay düzenli olarak hesaplara aktarılmaktadır. Peki 1Mart ayının aile destek parası ne zaman yatacak? Aile destek paraları yatıyor mu? 2023 Mart aile destek parası ne zaman yatacak?

İşte Aile Destek ödemeleri tarihine dair merak edilen ayrıntılar…

MART AYININ AİLE DESTEK PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle ocak ayının ilk haftası yapılması planlanan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekmiş bulunmaktayız, 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladık." İfadelerine yer almıştı.

Mart ayı Aile Destek Programı ödemelerinin ne zaman gerçekleşeceğine dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR OLDU?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammının ardından artıp artmayacağı merak konusu olmuştu. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL ile 1250 TL olarak tekrardan belirlemişti.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca sürekli ve düzenli olarak ödeme yapılacak. 850 ile 1.250-TL arasında değişmekte olan tutarlar en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleşecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacaktır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILMAKTADIR?

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden kabul edilecek. E-devlet kullanmayan vatandaşlar var ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna şahsen giderek başvurusunu yapabilir.