Genel

Martı Grubu'ndan, Martı Marina açıklaması!

Martı Grubu, dün Martı Marina önünde gerrçekleştirilen protesto gösterisi için bi açıklamada bulundu... Açıklama şu şekilde;

MARTI GRUBUDAN KAMUOYU AÇIKLAMASI:

Dün (10 Ağustos 201, Çarşamba) tesisimiz önünde haksız olduğunu düşündüğümüz  bir protesto gösterisi düzenlenmiştir. Bu çerçevede, gerçekleri değerli Muğla kamuoyu ile paylaşmayı bir görev bilmekteyiz. Bu protesto çerçevesinde dile getirilen iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır.

Altını bir kez daha çizerek belirmek isteriz ki, yıllardır Türk yat turizmine başarıyla hizmet vermekte olan Martı Marina tesisimizin tüm inşaat ve yenileme çalışmaları,  ilgili tüm idari ve yasal makamların izni ve denetimi altında gerçekleştirilmiştir ve gerçekleştirilmeye devam edecektir.

İlk günden bu yana dünyanın sayılı tabiat varlıklarından biri olan Orhaniye Koyu'na bir zarar vermemek için her türlü önlemi almak birinci önceliğimiz olmuştur. Yanısıra, bilindiği gibi,  Orhaniye'nin kültür ve tabiat varlıklarının korunması yöünüde pek çok gönüllü çalışma da bizzat tarafımızdan yürütülmüştür. Bu çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdürülecektir.

Gerçekleştirilen protesto eylemi esnasında dile getirilen iddiaların aksine, Muğla 2. İdare Mahkemesinin 10.06.2011 tarihli ve 2011/177 E. sayılı yürütmeyi durdurma kararının tesisimiz Martı Marina ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.  Martı Marina kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan ve her türlü izinleri alınmış bir tesistir. İdari Mahkeme'nin Muğla İl Özel İdaresi ve Özel Çevre Koruma Kurumu izinlerine ilişkin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı ise, kıyı kenar çizgisinin kara tarafında kalan 1906 (eski 8) parseldeki yapılara ilişkin olarak verilmiştir.

Bu yargı kararı dışında kalan, tesisimiz Martı Marinanın bulunduğu alana ilişkin imar planları ise, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Kurumu Başkanlığının 21.08.2006 tarihli ve 1671-004242 sayılı yazısı ile onanmıştır.Ayrıca bu planlara ilişkin olarak Muğla Koruma Bölge Kurulunca 06.10.2010 tarihli ve 6425 sayılı karar ile uygun görüşde verilmiş bulunmaktadır. Devamında, 3621 sayılı Kıyı Kanunu, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yayımlanan 26.04.2007 tarihli Kıyı Yapılarında Uygulanacak İş ve İşlemler hakkında Genelge ile Maliye Bakanlığınca çıkarılan Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca, Maliye Bakanlığı tarafından verilen 21.08.2007 tarihli Ön İzin gereği, Muğla İl Özel İdaresinden alınan 25.12.2007 tarihli İmar Durumu Belgesine dayalı olarak hazırlanan Tali Yat Limanı Tadilat ve İlave Projeleri, Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Havameydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından 01 Ağustos 2008 günü, Muğla Özel Çevre Koruma Müdürlüğünce 13 Ekim 2008 günü ve Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 27.02.2009 gün ve 4754 sayılı karar ile uygun görüş verilerek onaylanmıştır.

Tesisimizin bulunduğu alana, Maliye Bakanlığınca bu izinler neticesinde, 22 Şubat 2010 tarihinde 49 yıllık kullanım izni verilmiştir. Bütün bu idari süreç tamamlandıktan sonra ise, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan alınan, 301 yat denizde park ve 70 yat karada park kapasiteli Turizm Yatırımı Belgesine istinaden, Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden 12.05.2010 tarihli ve 13/029 sayılı yapı ruhsatı ve KUDEB kararı uyarınca 09.08.2010 tarihli ve 07/088 sayılı yapı kullanma izin belgesi de alınmıştır.

Özetle, tesisimiz Martı Marina ile ilgili olarak, kıyı kenar çizgisinden itibaren deniz tarafındaki deniz dolgusu, rıhtım ve iskele yapımı konusunda 5 ayrı Bakanlıktan tüm yasal izinler alınarak yenileme çalışmaları gerçekleştirilmiş bulunmaktadır.

Yasalara ve idari mevzuata uygun olarak hizmetini sürdüren marinamız Türk turizmine ve bölge ekonomisine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet vermeye devam edecektir.

Saygılarımızla,

MARTI GRUBU