05 / 05 / 2024

Martı Marina: Herşeyimiz yasal

Martı Marina: Herşeyimiz yasal

Martı Marina'nın denizi doldurma çalışmasının yasal olmadığı iddia edildi



Marmaris’te bir marinanın inşaat hafriyatıyla denizi doldurma çalışmasının yasal olmadığı iddia edildi. Marmaris’in Orhaniye köyünde bulunan Martı Marina’da yapılan 2397 metrekarelik alandaki deniz doldurma çalışmalarını köylüler ve gazetecilerle birlikte inceleyen CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, marinanın genel müdürü Ercan Güneştutar ile görüştü.

Görüşmede, Genel Müdür Güneştutar dolgu işleminin yasal olduğunu belirterek, Topuz’a "ruhsat ve izinlerden" oluşan bir dosya verdi. Dolgu alanına gelen köylülerden bazılarının tepkisi üzerine Güneştutar’ın bölgeden ayrılmasının ardından, yakınlarda bulunan bir restorana giden Milletvekili Topuz, dosyayı inceledikten sonra ilgili kişilerle telefon görüşmesi yaptı.

-MİLLETVEKİLİ KAYMAKAMA İHBARDA BULUNDU-
İlk olarak Marmaris Kaymakamı Serdar Polat’ı arayan Topuz, vatandaşların şikayetlerini anlattı. Kaymakam Polat ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Topuz, görüşmede Kaymakam Polat’ın kendisine doldurma çalışmaları için sabah saatlerinde durdurma talimatı verdiğini söylediğini ifade etti. Topuz, Kaymakamın turizm sezonunda uygulanan inşaat yasağı dolayısıyla çalışmalara müdahalede bulunacağı bilgisini verdiğini söyledi. Yapılan çalışmayla ilgili marina yöneticilerince kendilerine verilen belgelerde dolgu çalışmasıyla ilgili her hangi bir iznin bulunmadığını öne süren Topuz, "Burada yapılan illegal bir işlemdir, kaçak bir inşaattır ve doğayı katlediyorlar" dedi.

Yetkililerle yaptığı telefon görüşmeleri hakkında da bilgi veren Topuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada devletin temsilcisi olan Kaymakam ve Özel İdare Genel Sekreteri ’Bizim onlara verdiğimiz herhangi bir ruhsat yok, benim bilgim dışında verildiyse...’ diyor. Bir Özel İdare Genel Sekreterinin ruhsattan haberi yoksa, başka diyecek bir şeyimiz yok. Kaymakama soruyoruz, ’inşaatı mühürledik’ diyor, inşaat devam ediyor. Vali Beye soruyorsun, ’Oradaki arkadaşların verdiği bilgiye göre her şey yasalmış’ diyor. Ancak şu an kimsenin elinde ruhsat bulunmuyor."

Kaçak olarak yapıldığını öne sürdüğü deniz dolgusunun bir an önce durdurulması gerektiğini savunan Topuz, durdurulmazsa buradaki vatandaşların tepkisinin başka türlü olacağını söyledi. Topuz, deniz doldurma faaliyeti durdurulmazsa, sorumluları hakkında yasal işlem başlatılması için suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

-MARİNA GENEL MÜDÜRÜ GÜNEŞTUTAR-
İddiaların doğru olmadığını belirten Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar ise CHP’lileri şov yapmakla suçladı. İlgili tüm kurumlardan izinlerini aldıklarını savunan Güneştutar, "Milletvekili Topuz, kendisine verdiğimiz belgelerde dolgu izni olduğunu yıllarca belediye başkanlığı yapmış bir haritacı olarak çok iyi biliyor. Bildikleri halde bilmezlikten geliyorlar. Hiçbir yasal eksikliğimiz yok, çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
AA

Geri Dön