Teknoloji

Martı'dan yepyeni hizmet: TAG! TAG nedir, nasıl kullanılır?

Martı'nın ticari amaç ve kar amacı gütmeden hizmete sunduğu TAG nedir ve nasıl kullanılır? TAG, paylaşım ekonomisi ve çevre bilinci kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor

Martı, TAG adında yeni bir platform duyurdu. TAG, paylaşım ekonomisi ve çevre bilinci kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Şirket, bu yeni uygulamadan gelir elde etmeyeceğini, dolayısıyla ticari bir amacı olmadığını söyledi. Peki TAG veya “Tek Araçla Gidelim” olarak bildiğimiz bu yeni platform nedir ve nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar...

TAG NEDİR? TAG NASIL KULLANILIR?

ShiftDeleteNet'in haberine göre; TÜİK'in geçtiğimiz Mart ayında paylaştığı verilere göre, geçen yıl İstanbul trafiğine yaklaşık 250 bin araç girdi. Toplam 4 milyon 688'e ulaştı. Bu da trafikten hava kirliliğine kadar birçok olumsuzluğu beraberinde getiriyor.

Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde bu sayı üçte bir oranında düşse bile trafik yoğunluğunun yüzde 70, park yoğunluğunun ise yüzde 95 oranında azalacağı hesaplanmaktadır. İşte bu noktada Martı'nın sunduğu TAG – Bir Araçla Gidelim uygulaması devreye giriyor.

Artık her yerde araba kullanırken TAG ile aracınızı paylaşabilirsiniz. Örneğin, TAG şoförü olduğunuzda, aynı güzergahta seyahat eden Martı kullanıcılarını anlaşmalı bir fiyata aracınıza getirebilir ve birden fazla kişi ile seyahat edebilirsiniz. Bu şekilde trafiği azaltabilir ve yakıt maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz.

TAG SÜRÜCÜ NASIL OLUNUR? TAG SÜRÜCÜ UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

TAG YOLCUSU NASIL OLUNUR?

TAG yolcuları Martı kullanıcısı olmalıdır. Ayrıca yani Mernis’ten geçmiş, selfie yüklemiş, kredi kartı bilgileri yüklemiş olmalı. Bu adımları tamamladıktan sonra sonraki adımları takip edebilirsiniz.

"Arkadaşını davet et, 500TL akaryakıt kartı kazan!
Bugün 2 TAG sürüşü yap, 200TL akaryakıt kartı kazan!
10 TAG sürüşü yap, 300TL akaryakıt kartı kazan!"

Altınbaş beştaş yüzüklere yüzde 57'ye varan indirim! 12 Kasım 2022 fiyat listesi...
Subaru XV’nin fiyatları değişmedi! İşte 12 Kasım 2022 fiyat listesi…
Hisseli tapu satışı için ne gerekli?