Kent Haberleri

Mart'ta açlık sınırı 9 bin 591 TL, yoksulluk sınırı 31 bin 241 TL oldu! 

TÜRK-İŞ'in araştırmasında, mart ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 9 bin 591 Türk Lirası olurken, yoksulluk sınırı 31 bin 241 Türk Lirası şeklinde belirlendi.   Araştırmada yer alan verilere göre; bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gerekli olan gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 9 bin 591 Türk Lirası olarak belirlendi

TÜRK-İŞ'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını tespit etmek için her ay gerçekleştirdiği "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Mart 2023 sonuçları peş peşe duyuruldu. 

Araştırmada yer alan verilere göre; bu ay 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gerekli olan gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" 9 bin 591 Türk Lirası olarak belirlendi. 

Açıklanan rakamlara göre, Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" da 31 bin 241 Türk Lirası şeklinde oldu. 
Bekar bir çalışanın "yaşama maliyeti" aylık 12 bin 469 Türk Lirası şeklinde hesaplandı. 

Mart'ta açlık sınırı 9 bin 591 TL, yoksulluk sınırı 31 bin 241 TL oldu!

Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 1,76 yükselirken, son 1 aya bakıldığında yükseliş oranı yüzde 94.62 olarak belirlendi. 

Araştırmada yer verilen rakamlara göre; Mart ayında peynir ve yoğurt fiyatlarında düşüş yaşanırken, yumurta yüzde 16, balık yüzde 8 zamlandı. Dana eti ilk defa ortalama 250 Türk Lirası'nı aştı. 

Doların seçimden sonra ne kadar olacağı az önce açıklandı! Elinde avucunda 1 doları bile dolanlar aman dikkat!

İstanbul'da risksiz bina oranı yüzde 10 ile yüzde 20 arasında! Megakenti dönüştürmek 10-20 yıl sürebilir!

Memur maaşlarına ek zam geliyor mu? Memur ve memur emeklileri hemen bakın! Temmuz'dan önce ek zam yapılacak mı?