Genel

MASKO'ya 20 milyon dolarlık AVM

Dünyanın en büyük mobilyacı sitesi MASKO'ya alışveriş merkezi inşa edildi.

Garaj dahil olmak üzere 5 kata sahip AVM'de mağaza sayısı ise 120. MASKO Alışveriş Merkezi'nde genel olarak gelinlikçiler, beyaz eşyacılar ve avizeciler olacak. 3 yaya ve 1 araba girişi olmak üzere toplam 4 girişi olan AVM'de, 200 kapalı, 120 açık olmak üzere toplam 320 otopark kapasitesi bulunuyor. Asansör sayısının 3, yürüyen merdivenin ise 4 olacağı AVM ile kendine özel bir alışveriş merkezi MASKO, bütün girişimcileri davet ediyor.

MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı alışveriş merkezi ile ilgili olarak, "Artık sadece mağazalarımızı kiraya vermek kaldı. Özellikle gelinlikçiler, beyaz eşyacılar ve avizecileri bekliyoruz. MASKO AVM ile amacımız buraya değer katmak" dedi.

Outlet mağazalar da olacak
Her şeyi hükümetten beklemediklerini, kendilerinin de piyasadaki canlılığı sürekli tutmak için projeler geliştirdiklerini belirten Karcı, "Önemli markalarla görüşmelere başladık. Bu görüşmeleri devam ettiriyoruz. Böylece buraya sadece mobilya değil, ev yaşamı ile ilgili her türlü alışverişi yapmak isteyen müşterileri çekebileceğiz. Bu nedenle alışveriş merkezimizde halı, giyim ve elektronik outlet mağazalar olacak. Bunun yanı sıra gelinlikçiler, beyaz eşyacılar ve avizecileri de alışveriş merkezimize bekliyoruz." dedi.  Alışveriş
merkezi için farklı alternatif ve tekliflere de açık olduklarını belirten Karcı, "MASKO çeyrek asrı geride bıraktı. Dünyanın en büyük mobilya kentiyiz. Hizmet bizim için önemli. Gelen ziyaretçilerin MASKO'da sadece mobilya değil, evleri ile ilgili her ürünü, ekonomik ve kaliteli olarak bulmalarını istiyoruz." dedi.

Toplam yatırım bedeli 20 milyon dolar olan AVM'deki mağazaları kiralamak için çalışmalar başladı. Masko AVM gelecek aylarda açılacak.

Seda Tabak/Milliyet