01 / 05 / 2024

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 



İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü eğlence merkezinin yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, yangın ve apartmanla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'nda yer alan apartman yöneticisi Şeker, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangın çıkan mekanın ses sebebiyle izole edilen bir yer olduğunu, içeridekilerin dumandan boğulduğunu düşündüklerine dikkat çekti. 

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi Ruhsat başka, mekan başka dedi!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; hayatını kaybedenlerin yoğun duman altında olduğunu dile getiren apartman yöneticisi Şule Şeker, eğlence merkeziyle ilgili birçok kez şikayette bulunduklarını vurguladı. 

Şeker, burayı yapıldığı günden beri istemediklerini belirtti ve "Kim ister? Önceden, ilk açılışı bir televizyonun stüdyosuydu. Programları vardı. O zaman sorun yoktu. Binanın inşa edilişinde o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Pasajın bulunduğu alan fuaye, şu anda giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri şeklinde yapılmış" dedi. 

Şeker, ruhsatın bu şekilde alındığının altını çizdi. 

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi Ruhsat başka, mekan başka dedi!

16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, geçmişte ses ve güvenlik açısından bu iş yerine ilişkin şikayette bulunduklarını yineledi ve aynı yerden giriş çıkış yaptıkları için binada buranın olmasını istemediklerini aktardı. 

Yangının yaşandığı binanın girişini kamyonunun kapattığı iddiasının sorulması üzerine Şeker, öyle bir iddiayı duymadığına, girişe hiç kimsenin araba park etmediğine, orada görevlilerin olduğuna dikkat çekti. 

İşçilerin eğlence merkezinde yaşamadığının da altını çizen Şeker, buranın yaşanacak bir alan olmadığını söyledi ve "Yalnızca  iftar için davet etmişler. 'Herkes gelsin, salı günü hem iftar yaparız hem ortalığı toparlarız.' diye. Dün, bütün işçilerin çağrıldığını biliyoruz" diye konuştu. 

Şeker, eğlence mekanının sahibiyle daha önce apartmanın ortak alanı olması sebebiyle görüştüğünün de altını çizdi ve "15 gün önce belediyeye başvuru yapmıştık. Karot alınıp, deprem işlemi yapılacaktı. Mülk sahibi izin vermediği için onu bile yaptıramadık" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da 33 adet gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak satış ilanları açıklandı: Arsa ve arazi fiyatları ne kadar? 

Akbank emekli promosyon güncelleme: Emeklilere 17 bin 500 TL'lik destek geliyor!

Memur ve emekli zammı şimdiden ne kadar olacak? Memur maaş farkı! Emekli maaş zammı ve memur maaş hesaplama 2024!

 


 


Geri Dön